latinica  ћирилица
29/09/2024 |  18:13 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Zbog Stanivukovića i Drinića banjalučki PDP "puca po šavovima" (VIDEO)

Zbog Draška Stanivukovića i Nebojše Drinića, banjalučki PDP puca po šavovima.
PDP - Foto: RTRS
PDPFoto: RTRS

Nakon što su Ljubiša Ančić i Nataša Mirošljević Šestić napustili odborničku listu i saopštili razlog ali i Stanivukovićeve planove u izbornoj noći o mogućim neredima, Ančić danas otkriva sa kakvim je sve ljudima radio.

Na šta je sve bio spreman Draško Stanivuković, za RTRS otkriva Davor Dragićević, otac nesrećno stradalog mladića Davida. Kaže da nije htio da učestvuje u državnom udaru prije šest godina i da je Stanivukovićeva ideja bila da se plinske boce unesu u RTRS i postave pred NSRS.

Ljubiša Ančić, jedan od dvoje kadrova PDP-a koji su napuštajući odborničku listu te partije upozorili na planove Draška Stanivukovića i Nebojše Drinića, danas kaže da je skinuo veliki teret sa leđa i da se sada otkrilo sa koliko lošim ljudima je sarađivao. Kaže i da je aktuelni gradonačelenik Draško Stanivuković pokazao da je, prije svega, loš čovjek.

- Do juče sam im bio dobar da budem direktor, da budem kandidat za odbornika, da prikupljam glasove i ubjeđujem druge da su oni dobri, a kada sam odlučio da se odreknem svega da bi sačuvao čast, dostojanstvo i ponos, dojučerešnje kolege su se obrušile na mene. Koliko god ljudi da ode iz PDP-a, koliko god partnera da ih napusti, njima ništa ne znači, jer su oni svrha i smisao sami sebi. I zato će na kraju ostati sami - kaže Ančić.

Dvoje kadrova PDP-a koji su napustili listu upozorili su da je Stanivuković na sve spreman pa i na paljenja sopstvenog automobila, izazivanja haosa, destabilizaciju Republike Srpske ali i nemire u izbornoj noći. Na šta je sve Draško Stanivuković bio spreman za našu Televiziju svjedoči Davor Dragičević, otac nesrećno stradalog mladića Davida. Podsjeća na događaje iz decembra 2018. godine gdje ga je Stanivuković sa nekim saradnicima nagovarao na državni udar. Prema Stanivukovićevom scenariju na udaru su se našle NSRS i RTRS-

- Na sastanku u kući Draška Stanivukovića, na kojem sam prisustvovao sa članovima grupe "Pravda za Davida", a gdje je bila prisutna i Јelena Trivić. Oni oni su iznosili neke meni strane ideje da se donesu neke plinske boce. Iskuljčivo je njihova ideja bila da se to postavi pred Narodnu skupštinu Republike Srpske, ja sam to automatski odmah odbio i nisam razmišljao uopšte o tome. Za ovo sve što govorim postoje relevantni svjedoci tog događaja. Takođe, je bilo govora ako se to ne uspije da se proba ući na zgradu RTRS-a dokumenti postoje. Draško Stanivuković ovako meni pkazuje da uđem, ja nikad nisam, nelegalno želio da uđem na RTRS - kaže Dragičević.

Dragičević kaže da mu je njegov advokat rekao da je dobro što nije nasilno ušao u RTRS jer bi se to tretiralo kao pokušaj državnog udara i da ga niko ne bi mogao odbraniti. On bi, kaže, bio uhapšen a kreatori tog plana na slobodi.

Pribjegavao je Stanivuković lažima, pravio od sebe žrtvu ali i koristio tuđu nesreću – slučaj Dragičević je očigledan primjer.

Dragičević i danas tvrdi da je Stanivuković imao samo jedan cilj - da se domogne vlasti, ne birajući sredstva.

- Znači jedini iskuljčivi krivac za događaj od 25.12.-30.12. su Draško Stanivuković i i Јelena Trivić. A Јelena Trivić vjerovatno ponukana tada vjerovatno tadašnjim svojim partijskim kolegom i željom opet ponavljam za nekom vlašću koja kod njih prevazilazi granice zdravog razuma isto je učestvovala u svemu tome kako se to završilo po mene vrlo dobro se zna - ističe Dragičević.

I nije Dragičević jedini koji kaže da političar poput Stanivukovića ne bira sredstva da se domogne i opstane na vlasti.

Tako i dojučerašnji bliski saradnici i kadrovi PDP-a tvrde da je Nebojša Drinić već počeo da uništava dokaze u Gradskoj upravi koji svjedoče o njegovim i Stanivukovićevim privatnim interesima i vezama sa tajkunima.

O svemu Stanivuković još ćuti. Јuče ga je pokušao da odbrani Branislav Borenović danas Drinić koji, umjesto da odgovori zbog čega ih napuštaju kadrovi, oštricu okreće prema SNSD-u i predsjedniku Gradske skupštine Ljubi Ninkoviću.

Ima li ovdje posla za istražne organe?