latinica  ћирилица
29/09/2024 |  18:19 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Stamenkovski Đurđević u posjeti Srpskoj: Višegrad naredne godine domaćin "Dana porodice Srpske i Srbije" (VIDEO)

Odnos Vlade Srbije prema Republici Srpskoj adekvatan je potrebama naroda u Srpskoj, poručila je ministar za porodicu u Vladi Srbije Milica Đurđević Stamenkovski, koja je obišla Višegrad, Rogaticu i Pale.
Milica Đurđević Stamenkovski u Višegradu - Foto: RTRS
Milica Đurđević Stamenkovski u VišegraduFoto: RTRS

Srbija i Srpska se trebaju, poručila je, ozbiljno okrenuti natalitetnoj politici i time popraviti "krvnu" sliku srpskog naroda s obje strane Drine.

U Višegradu je najavila održavanje manifestacije "Dani porodice Srpske i Srbije" naredne godine.

Iz dana u dan vidljivo je da Deklaracija svesrpskog sabora nije protokolarni dokument za jednokratnu upotrebu već platforma za zajedničku budućnost. U prilog tome i najava da će Višegrad naredne godine biti domaćin manifestacije "Dani porodice Srpske i Srbije", od koje se očekuje da postane tradicionalna i da okupi porodice i iz Crne Gore, sa Kosova i Metohije, Makedonije i srpske dijaspore.

- Na moje veliko zadovostvo ideja je prihvaćena i započećemo sve neophodne organizacione i logističke pripreme kako bi ova manifestacija bila dostojna teme kojom se bavi. Bože zdravlja 2025. godine Višegrad će biti mjesto promovisanja porodičnih vrijednosti - ističe Đurđević Stamenkovski.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurđević kaže da ga raduje da će Višegrad imati priliku da u narednoj godini započne sa konkretnim projektima vezanim za natalitet.

Boravak u Republici Srpskoj, Đurđević Stamenkovski nastavila je posjetom Rogatici, što je prvi dolazak zvaničnika Vlade Srbije toj opštini od kako postoji Srpska. Dogovoreno je da djeca iz Rogatice posjete beograd i druge gradove u Srbiji.

- Ovo je jedan vijesnik jedne dobre saradnje, da ćemo biti u prilici da ugostimo i neke druge ministare Vlade Srbije i da nekad dođe na red i premijer Srbije da nam bude gost - rekao Milorad Јagodić, načelnik opštine Rogatica.

Zadatak Srbije i Srpske jeste da se djeca što više rađaju s obje strane Drine , da države adkevatnim mjerama pomognu majke, višečlane porodice, da obnove i izgrade vrtiće, domove zdravlja poručila je sa Pala Đurđević Stamenkovski. Podržala je inicijativu Pale -prestonica.