latinica  ћирилица
29/09/2024 |  18:25 ⇒ 21:11 | Autor: RTRS

Stanivuković nekad ismijavao, a danas snima spotove na kružnom toku za koji Grad nije dao ni marku (VIDEO)

Ne jenjavaju gužve u najvećem gradu Republike Srpske. Danas do 14 časova, zbog maratona, pola Banjaluke je bilo blokirano. Nisu pomogli ni kružni tokovi koje je gradonačelnik Draško Stanivuković nekada ismijavao, a danas na njima snima video-spotove i sebi pripisuje zasluge za najveći kružni tok na zapadnom tranzitu za koji Grad nije dao ni marku.
Kružni tok, Banjaluka - Foto: RTRS
Kružni tok, BanjalukaFoto: RTRS

Banjaluka i danas, iako je nedjelja, u saobraćajnom kolapsu.

I prethodnih godina bilo je raznih manifestacija i blokada ulica, ali ovo danas još nije viđeno. Zbog maratona, grad Banjaluka dao je saglasnost da se obustavi saobraćaj u više ulica što je dovelo do togalog haosa. Vozači ogorčeni, kružili su po okolnim ulicama više od sata, da bi stigli do odredišta.

Dok Banjalučani, zbog gužvi u saobraćaju, gube i vrijeme i živce, iz kabineta gradonačelnika ranije su saopštili da se gužve namjerno stvaraju i da je neko platio dokone vozače da krstare ulicama Banjaluke. Dok grad grca u dugovima i problemima, gradonačelnik Draško Stanivuković zapošljava nove radnike, među kojima i one koji ga svakodnevno snimaju za video spotove, i hvalospjeve na društvenim mrežama.

- Našim radom stvaramo čuda, tako će biti i sa ovom nefunkcionalnom raskrsnicom u naselju Rosulje. I tako bi - rekao je Stanivuković. 

Tačno je da se čuda stvaraju, ali ne radom gradonačelnika i njegove administracije, već novcem Vlade Srpske i Puteva Republike Srpske. I njihova je zasluga što će saobraćni kolaps uveliko biti rasterećen.

- Sav poslovni i privatni, individualni tok koji se kreće, kada je u pitanju grad Banjaluka i prolaz kroz grad, po našim mjerilima prolaza, po evidenciji brojila, jedan je od najopterećenijih tranzita kada je u pitanju Banjaluka i mi moramo ispred Puteva, resornog ministarstva da stavimo akcenat i dalje na taj tranzit - dodao je direktor ЈP Putevi Republike Srpske Milan Dakić.

I dok republičke institucije u tišini rade i grade, aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković, po ustaljenoj praksi, odlučio je da, ne samo za ovaj projekat, već i brojne druge kao što je kuća Milanovića i Centralni spomenik borcima, rezultate pripiše sebi. A ne tako davno, ismijavao je sve ono čime se danas hvali. Za njega kružni tokovi tada nisu bili nužna potreba.

- Ovaj kružni tok košta 3 miliona. To je jedna Medicinska škola, Ugostiteljska škola koje trebaju Banjaluci - dodaje Stanivuković.

Četiri godine kasnije, nema ni škola, ni gradske bolnice koje je Stanivuković obećavao. Nema ni mosta u Docu i još mnogo toga što je najavljivao, kako su mnogi svojevremeno pomislili - "dečko koji obećava" pa je valjda zato i ostalo sve samo na obećanjima.