latinica  ћирилица
29/09/2024 |  18:50 ⇒ 19:14 | Autor: RTRS

Dodik: Podrška daljem razvoju opštine

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik podržao je danas kadar te stranke u Gacku, u naporima da ta opština nastavi da se razvija, stabilizuje svoju strukturu i infrastrukturu.
SNSD tribina, Gacko - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
SNSD tribina, GackoFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Da obezbijedimo da ovdje izgradimo vrtiće, da nijedno dijete više ne čeka na vrtić i da sve to učinimo sa /kandidatom SNSD-a/ Srđanom Milovićem, kao novim načelnikom ove opštine - rekao je Dodik nacentralnoj tribini SNSD-a u Gacku.

On je napomenuo da je Milović važan čovjek SNSD-a, koji mnogo voli Gacko i opredijelio se da sav lični i profesionalni kapacitet uloži u to da pomogne ovoj opštini.

- Јa sam tu zajedno sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Srbije Јelenom Žarić Kovačević da kažem da vlade Republike Srpske i Srbije i predsjednik /Aleksandar/ Vučić i ja kao predsjednik Srpske intenzivno radimo. Ponosan sam što sam dio ekipe sa predsjednikom Srbije koja je u svakoj opštini Republike Srpske napravila neki od projekata i da imamo dogovor da to nastavimo - poručio je Dodik.

On je dodao da je to važno, pogotovo nakon Svesrpskog sabora kada je usvojena zajednička deklaracija koja je dala odgovore na mnoga pitanja iz prošlosti, kao što je ono u vezi sa identitetom.

- Snažno odbacujemo bilo kakav prefiks ispred riječi Srbin, jer postoji samo srpski narod, a ne postoji ni bosanski, ni hrvatski, ni vojvođanski, ni bilo kakav, samo postoje Srbi. To želim sa ministarkom danas snažno da promovišem, da se ne stidimo da kažemo mi smo Srbi. Zato smo ovdje - naglasio je Dodik.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Јelena Žarić Kovačević, koja je prusustvovala tribini, izjavila je novinarima da iz Srbije stiže podrška za lokalne izbore, da se nada pobjedi i da je došla da podrži ubjedljivu pobjedu.

- Ovaj kraj je zaslužio da se razvija, da ima ekonomski rast i razvoj, privredni rast i razvoj, zaslužio je da vrtići i škole budu puni, da fabrike budu pune i zaslužio je podršku Srbije - rekla je Kovačevićeva.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Gacko Srđan Milović rekao je da je, ukoliko pobijedi, prioritet privredni razvoj, zapošljavanje, nova radna mjesta, pokretanje vlastitih biznisa i pomaganje ljudima koji hoće da rade.

- Prioritet će nam biti da pomognemo ljude koji hoće da rade, okrenućemo se isključivo ka njima. Infrastruktura i druga pitanja i problemi su ono što lokalna uprava ima obavezu da rješava i rješavaće u narednom periodu - istakao je Milović.