latinica  ћирилица
30/09/2024 |  07:43 | Autor: SRNA

Nesmetano odvijanje saobraćaja, gužva na prelazu Velika Kladuša

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros odvija nesmetano, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Pojačan je saobraćaj ne prelazu Velika Kladuša na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije ulice Nenada Kostića u Zalužanima je obustavljen saobraćaj na isključnoj saobraćajnici magistralnog puta Klašnice-Šargovac, a izmijenjen je i režim saobraćaja na dionicama magistralnog puta Milići-Vlasenica i Vlasenica-Han Pijesak.

Na mostu u Šepku, između Srbije i Republike Srpske, zabranjen je saobraćaj za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 40 tona, a osovinsko opterećenje devet tona.

Iz AMS-a napominju da se tokom prelaska mosta, na mostu se istovremeno mogu naći najviše dva teretna vozila i to bez putničkih vozila.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnom putu Donja Bukovica-Vršani i Vršani-Bijeljina, Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca, Dobro Polje-Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Podjezera i na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta.

Zbog radova u tunelima "Cera tri", "Strogonik", te "Pasjaci" i "Hamšil" izmjene su na magistralnom putu Brodar-Višegrad.

U toku je sanacija mosta na regionalnom putu Piperi-Mačkovac zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja. Za vrijeme obustave vozila iznad tri i po tone biće preusmjerena na alternativne putne pravce Mačkovac-Čelić i Piperi-Lukavica-Brnjak, a vozila do tri i po tone na lokalne puteve preko Mačkovca i Vakufa.

Do povremene obustave, zbog miniranja terena, dolaziće na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča u Kostajnici.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, u Ljeskovim vodama, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Izmjene su zbog radova na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola, te na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, kao i na regionalnom putu Teslić-Pojezer /granica sa FBiH/ zbog rekonstrukcije vodovodnog cjevovoda.

Zbog klizišta zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu dionica Stari Ugljevik-Glavičice, a jednom trakom vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH zbog radova na vijaduktu Reljevo, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja. Na dionici Podlugovi-Visoko na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 kilometara na čas.

Na magistralnom putu Matuzići-Doboj zbog aktuelnih radova vozi se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom na to da je riječ o izrazito frekventnoj dionici, na mjestu radova se tokom dana formiraju duže kolone vozila u oba smjera.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima Bosanska Krupa-Bosanska Otoka, Kaonik-Gromiljak, Livno-Kamensko /Podgradina/, Gračanica-Doboj, Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Јablanica i Tarčin-Konjic.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na graničnom prelazu Rača, dok autobusi mogu koristiti prelazu Šepak.