latinica  ћирилица
30/09/2024 |  09:49 ⇒ 09:52 | Autor: TANЈUG

Poginuo lider Hamasa u Libanu

Palestinska militantna grupa Hamas saopštila je danas da je lider te grupe u Libanu Fateh Šerif Abu el-Amin poginuo u izraelskom napadu na jugu Libana.
Bejrut, Liban (foto: EPA-EFE/WAEL HAMZEH) -
Bejrut, Liban (foto: EPA-EFE/WAEL HAMZEH)

U saopštenju Hamasa se dodaje da je u tom napadu poginulo i nekoliko članova el-Aminove porodice, prenosi Tajms of Izrael.

- Fateh Šerif Abu el-Amin, vođa Hamasa u Libanu i član rukovodstva pokreta u inostranstvu poginuo je u izraelskom napadu na njegovu kuću u kampu Al-Bas u južnom Libanu - navedeno je u saopštenju Hamasa.

Zvanična libanska nacionalna novinska agencija javila je da je došlo do vazdušnog napada blizu južnog grada Tira.

Narodni front za oslobođenje Palestine (PFLP) saopštio je danas da su tri lidera te palestinske grupe protekle noći ubijena u izraelskom vazdušnom napadu na četvrt Kola u Bejrutu. Na meti udara bio je gornji sprat jedne stambene zgrade, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovanog svjedoka.

U međuvremenu je i palestinska grupa Hamas saopštila da je u izraelskom vazdušnom napadu na Liban danas ubijen njen lider u Libanu Fateh Šerif Abu el-Amin zajedno sa suprugom, sinom i ćerkom.

Kako je navedeno u saopštenju Hamasa, ta porodica je ubijena rano jutros u napadu na njihovu kuću u palestinskom izbegličkom kampu u južnom gradu Tire.