latinica  ћирилица
30/09/2024 |  11:10 ⇒ 11:10 | Autor: TANЈUG

Milina: Policajci u Hrvatskoj nosiće kamere od naredne godine

Povodom najave da će hrvatski policajci nositi kamere na odjeći, direktor hrvatske policije Nikola Milina kaže da iako je prema mnogim straživanjima Hrvatska među najbezbjednijim državama, ne smiju se uspavati.
Policija Hrvatske - Foto: RTRS
Policija HrvatskeFoto: RTRS

Milina je za uvođenje kamera koje će nositi policajci rekao da je riječ o projektu koji kreće sa javnom nabavkom i biće u primjeni od naredne godine.

- Imali smo pilot projekt, vidjeli smo iskustva drugih zemalja, dobre i loše strane, ali ne vidimo tu ništa loše, naprotiv, vidimo tu boljitak i za policijskog službenika koji može sigurno i profesionalno postupati, a vidimo i boljitak za građane da im se ne krše na bilo koji način ljudska prava - rekao je Milina za HRT.

Govoreći o migrantima, on je rekao da je pritisak kontinuiran, ali da se hrvatska policija s njim efikasno nosi.

- Mi smo čak uveli nove alate za borbu protiv krijumčarenja ljudi. Ne bi ovaj rezultat koji je spomenut, 1500 uhvaćenih krijumčara samo ove godine, došao sam od sebe. To je jedan proizvod koji sada, mi nosioci na ovoj ruti i operativne akcije Zebra, gdje se uključuje sve veći broj zemalja, od Francuske, Rumunije, Njemačke -  naveo je Milina.