latinica  ћирилица
30/09/2024 |  12:09 ⇒ 12:16 | Autor: SRNA

Hapšenja zbog zloupotrebe droge i učešća u saobraćajnim nezgodama pod dejstvom alkohola

Dva vozača, iz Prnjavora i Kotor Varoša, uhapšena su jer su vozeći pod dejstvom alkohola učestvovali u saobraćajnim nezgodama, dok je na području Banjaluke slobode lišeno šest lica kod kojih je pronađena droga.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Prnjavorska policija je u mjestu Donji Galjipovci u subotu, 28. septembra, uhapsila lice Ž.T. iz Prnjavora jer je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi, a utvrđeno je i da je imalo 1,97 promila alkohola u krvi.

Lice S.M. iz Kotor Varoša uhapšeno je u petak, 27. septembra, jer je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi sa materijalnom štetom, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,67 promila alkohola u organizmu.

Policijska uprava Banjaluka apelovala je da svi učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, a posebno da vozači motornih vozila ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je takva vožnja opasna.

Policija je u akciji sprečavanja zloupotrebe droge uhapsila i prekršajno sankcionisala lica M.Č, Z.Ј, M.T, T.Ć. i N.B, iz Banjaluke, te Ј.L. iz Slovenije. Kod Ј.L. pronađena je određena količina marihuane, a kod T.Ć. kokain.

Lica M.Č, Z.Ј, M.T. i N.B. odbila su da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo droge u organizmu i uručen im je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

O navedenom je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci.