latinica  ћирилица
30/09/2024 |  13:41 ⇒ 13:58 | Autor: RTRS

Bratunac: Pronađeno oružje, tri lica uhapšena

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac, lišili su slobode lica inicijala S.P. i R.P., oba iz Bratunca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "Izazivanje opšte opasnosti" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", a lice inicijala F.I. iz Srebrenice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".
Zapljenjeno oružje - Foto: Ustupljena fotografija
Zapljenjeno oružjeFoto: Ustupljena fotografija

Policijska stanica Bratunac je zaprimila prijavu da u bratunačkom naselju Bjelovac, lice inicijala S.P. puca iz vatrenog oružja. Policijski službenici PS Bratunac su postupili po navedenoj prijavi, te izvršili uviđaj na licu mjesta kojom prilikom je pronađena jedna čaura (patron).

Radeći na dokumentovanju navedenog, a nakon prikupljenih operativnih informacija, policijski službenici su na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici izvršili pretrese na tri lokacije, koje koriste lica S.P., R.P. i F.I., kojom prilikom je izvršenim pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice R.P. i S.P. pronađena i oduzeta određena količina oružja i municije i to: automatska puška, poluautomatska puška, oružje ručne izrade, deset ručnih bombi, devet okvira za automatsku pušku i 933 komada municije različitog kalibra.

Zapljenjeno oružje

Sve dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca.