latinica  ћирилица
30/09/2024 |  14:11 ⇒ 16:10 | Autor: RTRS

Predsjednik Srpske posjetio mljekaru "Pađeni" (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Mljekara "Pađeni" kod Bileće sjajan primjer porodičnog preduzetništva nastao iz ljubavi porodice Vukoje prema ovom poslu.
Milorad Dodik u posjeti mljekari Pađeni - Foto: RTRS
Milorad Dodik u posjeti mljekari PađeniFoto: RTRS

- Ovdje je tehnološki nivo impozantan zahvaljujući angažmanu stručnjaka koji su usmjereni ka inovacijama i zato ova firma stalno jača - rekao je Dodik novinarima nakon posjete Mljekari "Pađeni", koja zapošljava više od 200 radnika i dnevno preradi 70.000 litara mlijeka iz cijele Srpske.

Dodik je istakao da je zahvalan i vlasnicima i svim zaposlenima u toj mljekari, koja pokazuje da je bileća mjesto gdje mlijeko dolazi na preradu, čak i iz Bijeljine, koja se računa kao mnogo veći proizvođač mlijeka.

- Ovo je spoj tradicije, komercijalne potrebe tržišta i potrošača i ova firma stalno napreduje i poboljšava proizvodnju", rekao je Dodik i čestitao svima na postignutim rezultatima.

Milorad Dodik u posjeti mljekari Pađeni (Foto: RTRS)

Vlasnik Mljekare "Pađeni" Nenad Vukoje rekao je da je sa Dodikom posjetio pogone u kojima se prerađuje oko 70.000 mlijeka dnevno, koje se otkupi od kooperanata sa područja cijele Republike Srpske, a nešto i iz Federacije BiH.

- Ovo je primjer da se i na ovim prostorima može stvarati povoljna privredna klima i odnos prema radnoj snazi i zapošljavanju - rekao je Vukoje i dodao da u ljekari "Pađeni" imaju više od 200 radnika i da izvoze robu u desetak zemalja okruženja i EU, a pripremaju i izvoz u Јužnu Koreju za potrebe brodova kruzera.

- Kada postoji želja, volja i hrabrost sigurno se može uspjeti u poslu - rekao je Vukoje i dodao da se ovim porodično bave već 25 godina i da svake godine ulažu u inovaciju proizvodnje.

On je naveo da u "Pađenima" imaju šest tehnologa, poljoprivredne inženjere, ekonomiste i da su svi studenti dobrih fakulteta i dobar kadar koji vode tu firmu.

Vukoje je naveo da u Mljekari "Pađeni" imaju oko 1.000 kooperanata iz Republike Srpske i FBiH i da su ove godine uložili 1,5 miliona KM u novu halu sa novom opremom koja je neophodna za opstanak na tržištu.

Predsjednik Srpske je prethodno voćara Miloša Popovića u Vinogradima kod Trebinja, koji je sin poginulog borca.

Dodik je posjetio i višečlanu porodicu poljoprivrednika Riste Prtila u selu Gomiljani kod Trebinja.