latinica  ћирилица
30/09/2024 |  18:28 ⇒ 20:48 | Autor: RTRS

Nervoza u banjalučkom PDP-u zbog teških optužbi kadrova koji su napustili odborničku listu (VIDEO)

To što su Ljubiša Ančić i Nataša Mirošljević Šestić, napuštajući kandidatsku listu PDP-a u Banjaluci, saopštili javnosti, nije se dopalo vrhu stranke pa su oštricu okrenuli prema medijima koji su objavili saopštenja.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

Dok vrh stranke krivca ne traži u svojim redovima već na drugim adresama, pravnik i odbornik PDP-a u Skupštini grada Milko Grmuša kaže da za sve neko treba da odgovara - ili za lažne optužbe ili za počinjeno krivično djelo. Očekuje da sve istraže.

Pola PDP-a se iščuđava i posmatra šta se dešava u njihovoj partiji u Banjaluci. Da su odavno svrstani u najmanje dva tabora nije nepoznato kao ni to da se Grmuša davno distancirao od dijela rukovodstva stranke.

Grmuša, pravnik u struci, kaže da lično ne poznaje kadrove koji su napustili odborničku listu PDP-a, ali da navode o planiranju mogućih nemira u toku izborne noći i sklanjanju dokumentacije u Gradskoj upravi - hitno treba provjeriti. Građane, kaže, ne zanima šta se dešava u nekoj političkoj partiji, već rad funkcionera, bez obzira kojoj politici pripadali.

- Meni kao pravniku i odborniku je puno važnije da direktor, kako sam ja razumio jednog javnog gradskog preduzeća, iznosi čitav niz teških optužbi na račun vrha gradske administracije i potpuno je jasno da samo jedna strana tu može biti u pravu ili su te tvrdnje tačne ili nisu. Ako te tvrdnje nisu tačne, onda taj direktor treba krivično da odgovara za klevetu, ako su te tvrdnje tačne onda nadležni pravosudni organi treba da dođu u Gradsku upravu i ispitaju šta se tu radi i koje je krivično djelo u pitanju - kaže Grmuša.

Tako ne misli gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. U video snimku, koji je postavio na društvene mreže, tvrdi kako neko navodno priprema hapšenje njega ili nekog od njegovih saradnika. Otišao je i korak dalje. Umjesto da odgovori zbog čega mu je dvoje saradnika okrenulo leđa, za sve mu je kriv RTRS.

- "Draško planira sebi da zapali auto" - znate li vi koliko je to ozbiljno? Neko će reći da je to neozbiljno. Јa hoću sebi da zapalim. Šta kad se to sutra desi. Meni je stavljena meta da sam samom sebi uradio, svi drugi su oslobođeni bilo kakve odgovornosti i to radi RTRS u ovoj najprljavijoj kampanji - tvrdi Stanivuković.

Gradonačelnika podsjećamo da je RTRS samo prenio saopštenje Ljubiše Ančića i Nataše Mirošljević Šestić. Ponavljamo dio saopštenja:

- Spreman je i da sebi zapali automobil ili na drugi način sebe učini žrtvom. Planira da u izbornoj noći izazove destabilizaciju Republike Srpske, nemire i haos. Već danima traje očajnički pokušaj da se prikriju svi tragovi i dokumenti koji bi nakon okončanja mandata mogli biti predmet interesovanja nadležnih organa. Nebojša Drinić, u ime Draška Stanivukovića vodi akciju uništavanja dokaza koji svjedoče o njihovim privatnim interesima i vezama sa tajkunima.

Grmuša kaže da je zbog svega neophodno utvrditi krivičnu odgovornost i da neko treba da odgovara ili za lažne optužbe ili za počinjeno krivično djelo.

- Јavni funkcioneri tako ih trebamo tretirat bez obzira u kojoj su partiji rade jedni za druge vrlo ozbiljne stvari i optužbe i nadležni organi treba da presjeku ko je u pravu. Najgore i najmonstruoznije bi bilo da na kraju vuk pojede magarca i da se ništa oko toga pravosnažno ne završi, a mora - kaže Grmuša.

Dok se Stanivuković grčevito bori, ne birajući koga će optužiti, o kakvom je političaru riječ možda najbolje govori svjedočenje Davora Dragičevića o događajima iz 2018.

- Na sastanku u kući Draška Stanivukoviće, na kojem sam prisustvovao sa članovima grupe Pravda za Davida, a gdje je bila prisutna i Јelena Trivić oni su iznosili neke meni strane ideje da se donesu neke plinske boce. Isključivo je njihova ideja bila da se to postavi pred NSRS. Јa sam to automatski odmah odbio i nisam razmišljo o tome. Za ovo sve što govorim postoje relevantni svjedoci ovog događaja. Takođe je bilo govora, ako se to ne uspije, da se proba ući u zgradu RTRS. Dokumenti postoje - rekao je Dragičević.

Tako bi valjda i Draško Stanivuković o svemu što govori trebalo da ima dokaze.