latinica  ћирилица
30/09/2024 |  18:30 ⇒ 18:57 | Autor: B92

Inzagi pred Zvezdu: Biće to utakmica puna zamki

Trener Intera iz Milana Simone Inzagi izjavio je pred meč drugog kola Lige šampiona sa Crvenom zvezdom da je potrebno pokazati koncentraciju i kontinuitet dobrih igara.
Simone Inzagi (foto:EPA-EFE/MATTEO BAZZI) -
Simone Inzagi (foto:EPA-EFE/MATTEO BAZZI)

Fudbaleri Intera i Crvene zvezde sutra od 21 čas igraju meč drugog kola Lige šampiona na stadionu "Đuzepe Meaci".

Inzagi je na konferenciji za novinare pred meč rekao da je potrebno da njegov tim bude vrlo pažljiv u igri sa Zvezdom, jer se radi o dobro uigranom timu koji se odlično pokazao u prvenstvu.

- Biće to utakmica puna zamki za nas, moramo da budemo spremni i da pokažemo kontinuitet dosadašnje igre. Koncentracija je vrlo važan element i moramo da se borimo za naše principe. Zvezda ja počela 20. jula i imaju devet utakmica u prvenstvu, imaju odlične elemente igre tako da moramo da budemo vrlo pažljivi - dodao je Inzagi.

- Dobro su utrenirani i imaju odlične igrače. Vidjeli smo njihove posljednje mečeve i dobro ih analizirali. Crvena zvezda je zdrav tim koji je jak u domaćoj ligi. Evropski mečevi su uvijek teški i moraćemo da budemo maksimalno pažljivi u procjenama opasnih situacija - rekao je Italijan.

Ono što je najinteresantnije je da je otkrio neke od članova startne postave.

- Zjelinski i Damfris će startovati protiv Crvene zvezde. Što se tiče veznog reda, još procjenjujem ko će pored Zjelinskog igrati od starta. Preostala su dva mjesta, a popuniće ih Čalhanoglu ili Aslani, odnosno Mkitarijan ili Fratezi. Јoš se nisam odlučio za napadače. Bilo koji od četiri napadača može igrati, ali još ne znam ko će početi - rekao je Italijan.

Takođe je priznao da njegov tim mora da radi na tome da prima manje golova.

- Razgovarali smo o dva primljena gola protiv Udinezea. Uvijek moramo da se poboljšavamo. Kod prvog gola, Tiram nepotrebno izlazi napred. Tim mora zajedno da izađe, da očisti kazneni prostor. Uz Dimarka, potreban je još jedan igrač. Tim mora bolje da se pozicionira. Zatim kod drugog gola, čitao sam da je kriv jedan igrač, ali ponovo, to je kolektivna greška. Ne smijemo nastaviti da primamo golove na ovaj način - iskren je bio Inzagi.

Podsjetimo, na startu Lige šampiona, Inter je remizirao bez golova sa Mančester Sitijem u Engleskoj, dok je Zvezda kod kuće sa 2:1 poražena od Benfike.