latinica  ћирилица
30/09/2024 |  18:44 ⇒ 18:46 | Autor: Agencije

Milojević napravio velike promjene

Pred Crvenom zvezdom je težak izazov na gostovanju Interu u Ligi šampiona (utorak, 21 čas). Nema dileme da je italijanski gigant favorit po praktično svim segmentima i u takvoj ulozi bi bio i protiv mnogo skupljih i kvalitetnijih sastava od Zvezdinog. Međutim, trener Vladan Milojević spreman je da uđe u bitku sistem na sistem sa kolegom Simoneom Inzagijem.
FK Crvena zvezda (Foto: crvenazvezdafk.com) -
FK Crvena zvezda (Foto: crvenazvezdafk.com)

Umjesto standardnih 4-3-3 ili 4-2-3-1, Milojević je prema saznanjima sportskih portala, odlučio da izvede postavku sa trojicom štopera u klasičnih 3-5-2 i na taj način se suprostavi Neroazurima.

Svjestan da će domaćin imati posjed, što je odlika Intera, srpski stručnjak će postaviti čvrst blok u i ispred odbrane sa nekoliko promjena u timu.

Obnovljena povreda golmana Omrija Glazera na meču protiv Železničara, ipak, nije bezazlena i teško će biti spreman da počne meč. Ljekarski tim čini sve da ga osposobi, ali su realnije šanse da na gol stane Marko Ilić.

Ukoliko se ne desi neki čudesan preokret i preuzme ogroman rizik, gotovo siguran je srpski reprezentativac između stativa.

Ispred njega bi trebalo da bude štoperska trojka Vanja Drkušić - Uroš Spajić - Naser Điga i to je možda razlog što je Milojević posljednji trening odradio baš u Beogradu, a ne na San Siru kao što je uglavnom praksa.

Pozicije ving bekova pokrivaće Јung Vu Seol na desnom i Piter Olajinka na lijevom boku.

Korejcu nije strana pozicija na desnom boku, ta noga mu je jača i sve do povrede Ognjena Mimovića igrao je lijevo, ali sada će biti uz drugu aut liniju. Na lijevom boku dejstvovaće Olajinka koji će morati da obrati više pažnje na defanzivu nego uobičajeno, što mu nije strano s obzirom na to da je već to igrao.

Vezni red je rezervisan za Radu Krunića i Timija Maksa Elšnika, dok bi još jedno iznenađenje trebalo da predstavlja izuzetno talentovani Andrija Maksimović od prvog minuta. Mjesto u najboljih 11 izborio je odličnom partijom u vječitom derbiju i sada ga čekaju velike pozornice Milana i Lige šampiona da se predstavi Evropi u pravom svjetlu.

Napad je rezervisan za tandem Mvupa Silas - Šerif Ndiaje i tu nije bilo nedoumice. Obojica su bili raspoloženi protiv Partizana, prije svega Senegalac sa het-trikom i dobio prednost u odnosu na Bruna Duartea.

Najvjerovatni sastav Crvene zvezde bi na San Siru trebalo da izgleda ovako:

Ilić (Glazer) – Drkušić, Spajić, Điga – Seol, Krunić, Elšnik, Maksimović, Olajinka – Silas, Ndiaje.

Što se tiče rivala, bar na osnovu italijanskih medija, Inzagi bi trebalo da izvedeću:

Zomer – Pavar, De Fraj, Bastoni – Damris, Zjelinski, Fratezi, Čalhanoglu, Di Marko – Taremi, Martines.