latinica  ћирилица
30/09/2024 |  21:44 ⇒ 22:02 | Autor: SRNA

Vučić: Otvaranje Kule Beograd za 15 dana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom završetka radova na hotelu "Sent Ridžis" u Kuli Beograd, koja će, kako je najavio, biti otvorena za građane za 15 dana.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ)

Vučić je istakao da je hotel smješten u prvih 11 spratova, a da će na 41. spratu imati restoran sa vidikovcem i, uz London, biti jedini hotel iz ovog lanca u Evropi koji će imati i apartmane.

- Beograd danas pravi razliku. Ovo će značiti jaču ekonomiju, više posla za ljude, novca u budžetu. Večeras obilježavamo početak rada "Sent Ridžis" hotela, a za 15 dana Kula će biti otvojena za sve građane - rekao je Vučić.

On je istakao da je u Beogradu 2012. godine postojao 61 hotel, a da danas ih ima 111, što je 81 odsto više, te da bi do Ekspa 2027. godine glavni grad Srbije trebalo da ima 150 hotela.

Svečanosti su prisustvovali i direktor "Sent Ridžis Srbije" Mark de Rajter, kao i predsjednik kompanije "Igl Hils" Muhamed Alabar, koji je istakao da Kula Beograd nije samo građevina, već i spomenik.

- To je i obilježje kreativnosti, ambicije i strasti, koji govori da Srbija poziva svijet da joj se pridruži - rekao je Alabar.

Hotel "Sent Ridžis" u Beogradu, koji pripada jednom od najprestižnijih i najluksuznijih hotelskih lanaca u svijetu, ima 125 soba i apartmana.

Osim toga, hotel će imati restoran, bar, spa-centar, bazen, teretanu i prostor za sastanke i proslave, a biće prve goste primiće u oktobru.