latinica  ћирилица
01/10/2024 |  09:24 ⇒ 09:28 | Autor: SRNA

Saslušano dvoje zbog povezanosti za arsenalom oružja iz garaže na Novom Beogradu

Dva lica od 24 i 19 godina saslušana su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da su pripadnici kriminalne grupe koja se povezuje sa arsenalom oružja i eksplozivnih sredstava nedavno otkrivenih u garaži na Novom Beogradu.
Više javno tužilaštvo u Beogradu - Foto: TANЈUG
Više javno tužilaštvo u BeograduFoto: TANЈUG

Saslušani su 24-godišnji N.D. i 19-godišnja A.B. koji se sumnjiče da su kao pripadnici kriminalne grupe neovlašteno držali veću količinu vatrenog oružja, municije i minsko-eksplozivna sredstva, kao i kokain i kanabis za koje se smatra da su bili predmet neovlaštene prodaje.

Osumnjičeni su na saslušanju iznijeli svoju odbranu, a sudiji za prethodni postupak je predloženo da im odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticali na svjedoke i da ne bi ponovili krivična djela i uznemiravali javnost, saopšteno je iz Višeg janvog tužilaštva.

Osumnjičeni su, kao pripadnici grupe čiji je cilj vršenje krivičnih djela, od neutvrđenog dana do 26. septembra u iznajmljenoj garaži stambene zgrade na Novom Beogradu držali veću količinu vatrenog oružja, dijelove vatrenog oružja, municiju, minsko-ekplozivna i sredstva velike razorne moći čije držanje nije dozvoljeno građanima.

U iznamljenoj garaži pronađen je ručni raketni bacač, dvije tromblonske mine, eksploziv, šest detonatorskih kapisli, sedam ručnih bombi, osam automatskih pušaka sa 14 okvira, jedan pištolj, kao i 2.734 komada municije različitog kalibra.

U automobilu marke "be-em-ve", koji je u vlasništvu osumnjičene A.B, pronađena su tri pištolja, 203 komada pištoljske munucije različitog kalibra, jedna ručna bomba, tri elektronske vagice za precizno mjerenje i gotovo 1,5 kilograma kokaina, te oko 180 grama kanabisa.

U stanu na Voždovcu pronađeno je 0,53 grama kokaina i jedna vagica za precizno mjerenje.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović rekao je da tužilaštvo u ovom predmetu sarađuje sa pripadnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i tajne policije BIA, te da se intenzivno preduzimaju radnje na otkrivanju ostalih članova ove kriminalne grupe.

On je naglasio da istraga treba da utvrdi sve aspekte i okolnosti djelovanja ove kriminalne grupe, te da će u toku istrage biti obavljena neophodna vještačenja, ispitani sjvedoci i preduzete druge neophodne radnje radi utvđivanja kako je nabavljeno pronađeno oružje i sa kojim krajnjim ciljem.