latinica  ћирилица
01/10/2024 |  09:50 ⇒ 09:51 | Autor: SRNA

Mljekara "Dule" zadovoljna redovnom isplatom podsticaja

Vlasnik bijeljinske mljekare "Dule" Duško Cvjetinović rekao je da je zadovoljan redovnom isplatom podsticaja za mlijeko, ali i za mehanizaciju, što smatra sasvim dobrom stimulacijom.
Mlijeko - Foto: RTRS
MlijekoFoto: RTRS

- Podsticaji za mlijeko su redovni i u tom pogledu nemamo nikakvih zamjerki, naprotiv zadovoljni smo premijom od 28 feninga - rekao je Cvijetinović Srni.

On smatra da bi i mali proizvođači trebalo da dobijaju premije od bar 10 feninga po litru, jer se stiče utisak da samo veći proizvođači dobijaju podsticaje.

Cvijetinović je pohvalio resorno ministarstvo jer je juče isplaćena posljednja rata podsticaja za mehanizaciju za prošlu godinu.

- Ovo je za svaku pohvalu, taj posao za prošlu godinu je završen. Ljudi su sa ovim podsticajima zadovoljni, 40 odsto za mehanizaciju je sasvim dobra stimulacija i za svaku pohvalu, a veoma je pozitivno ocijenjena među nama mljekarima - rekao je Cvijetinović.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je juče 1.909.502 KM za 389 korisnika podsticaja.