latinica  ћирилица
01/10/2024 |  10:07 ⇒ 11:02 | Autor: RTRS

U akciji "Kopi" jedno lice lišeno slobode, rasvijetljeno više krivičnih djela

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 30. septembra 2024. godine su u okviru operativne akcije akciju kodnog naziva "Kopi" rasvijetlili 23 krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršena na području Banjaluke, Bijeljine i Doboja, te identifikovali izvršioce, lice C.G. iz Bijeljine i više maloljetnih lica iz Banjaluke, saopšteno je iz ove Policijske uprave.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Lice C.G. je lišeno slobode istog dana u Banjaluci, zbog postojanja osnova sumnje da je na području grada Banjaluka, zajedno sa više maloljetnih lica počinilo 18 krivičnih djela teška krađa i krivična djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i krađa, na području Bijeljine jedno krivično djelo teška krađa i na području opštine Stanari jedno krivično djelo teška krađa.

Materijalna šteta pričinjena izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 115.500 KM, navodi se u saopštenju.

Lice C.G. se sumnjiči i da je počinilo i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu maloljetnog lica u cilju prikrivanja naprijed navedenih krivičnih djela.

Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca i tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Lice C.G. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a mjere i radnje prema maloljetnim licima se preduzimaju u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.