latinica  ћирилица
01/10/2024 |  10:54 ⇒ 10:55 | Autor: TANЈUG

Bangkok: 25 ljudi poginulo kada se autobus zapalio (FOTO/VIDEO)

Najmanje 16 osoba je hospitalizovano, a strahuje se da je 25 poginulo danas na Tajlandu kada se školski autobus u kojem je bilo oko 44 učenika i nastavnika zapalio na periferiji Bangkoka, objavile su agencije.
Bangkok (foto: EPA-EFE/NARONG SANGNAK) -
Bangkok (foto: EPA-EFE/NARONG SANGNAK)

Ministar unutrašnjih poslova Anutin Čarnvirakul rekao je da još ne može da se potvrdi tačan broj poginulih, jer istraga nije završena, ali je na osnovu broja preživjelih rekao da strahuje da je 25 osoba poginulo, prenio je AP.

Takođe je kazao da je autobus još uvijek "prevruć" da bi vatrogasne i spasilačke ekipe mogle bezbjedno da uđu.

Agencija Rojters je objavila da još nije objavljeno u kakvom su stanju ostali putnici.

Šesnaest učenika i tri nastavnika poslati su u bolnicu na liječenje, rekao je tajlandski ministar saobraćaja Surija Јungrungruengkit, dodajući da se istražuje šta je bio uzrok nesreće, iako je jedan od spasioca rekao je da je požar vjerovatno izbio nakon što je jedna od guma eksplodirala.

Autobus je prevozio 44 putnika iz centralne provincije Utai Tani u Ajutaju na školski izlet kada je požar izbio oko podneva u provinciji Patum Tani, sjevernom predgrađu prestonice, rekao je ministar novinarima.

- Kao majka, željela bih da izrazim svoje najdublje saučešće porodicama - napisala je premijerka Tajlanda Paetongtarn Šinavatru na Iksu, nenavodeći detalje.