latinica  ћирилица
01/10/2024 |  10:56 ⇒ 12:36 | Autor: RTRS

Akcija "Nišan 32" - oduzeto oko 5,5 kilograma marihuane (FOTO)

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, juče je realizovala operativnu akciju kodnog naziva "Nišan 3", koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga u okviru koje su lišili slobode lice M.S. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.
Akcija Nišan - Foto: Ustupljena fotografija
Akcija NišanFoto: Ustupljena fotografija

- Na osnovu naredbi Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, istog dana izvršen je pretres putničkog vozila marke "BMW" i stana u Banjaluci, koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno oko 5,5 kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, novac u iznosu od oko 4.200 evra, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Akcija "Nišan" (Foto: Ustupljena fotografija)

U toku je kriminalistička obrada lica M.S. koje će danas nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.