latinica  ћирилица
01/10/2024 |  11:17 ⇒ 11:19 | Autor: TANЈUG

Od danas provjera podataka iz popisa stanovništva na sajtu Monstata

Građani Crne Gore danas od 11 časova do 7. oktobra mogu da provjere svoje podatke o etničko kulturološkim karakteristikama prikupljenih Popisom stanovništva, domaćinstava i stanova koji je sproveden krajem prošle godine, najavio je direktor Uprave za statistiku (Monstat) Miroslav Pejović.
Zavod za statistiku Monstat u Crnoj Gori - Foto: RTRS
Zavod za statistiku Monstat u Crnoj GoriFoto: RTRS

Monstat je juče objavio Uputstvo za korišćenje aplikacije za provjeru etničko-kulturoloških karakteristika prikupljenih popisom stanovništva, domaćinstava i stanova u 2023. godini. Uputstvo je objavljeno na sajtu Monstata.

Softveru se pristupa putem linka: https://popis2023.monstat.org/.

- Ukoliko softver iz nekog razloga ne prepozna podatke koje zadate kao upit, a nalaze se na kopiji vaše popisnice, molimo Vas da kontaktirate info centar Uprave za statistiku putem telefona: 020 230 811 ili 068 851 500, kako bi u zajedničkoj komunikaciji otklonili eventualne poteškoće prilikom provjere podataka - kazao je Pejović, prenio je portal RTCG.

Pejović je najavio da će građani svoje podatke moći da provjeravaju od 1. do 7. oktobra.

Novi konačni rezultati Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, sprovedenog od 3. do 28. decembra 2023. godine, biće poznati 15. oktobra.

- Konačni rezultati popisa biće objavljeni 15. oktobra. Treba istaći da će tog dana biti objavljeni podaci o ukupnom broju stanovnika Crne Gore po opštinama, o polnoj i starosnoj strukturi, o etničko-kulturološkim obilježjima, državljanstvu, a onda će narednih dana uslijediti sukcesivno objavljivanje saopštenja o drugim karakteristikama stanovništva - najavio je ranije Pejović.