latinica  ћирилица
01/10/2024 |  11:54 ⇒ 14:29 | Autor: RTRS

Šeranić: Prnjavor - primjer dobrog funkcionisanja primarne zdravstvene zaštite (VIDEO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je s gradonačelnikom Prnjavora Darkom Tomašem i rukovodstvom prnjavorskog Doma zdravlja i Centra za socijalni rad.
Šeranić u Prnjavoru - Foto: RTRS
Šeranić u PrnjavoruFoto: RTRS

Ocijenjeno je da je ova lokalna zajednica primjer dobrog funkcionisanja primarne zdravstvene zaštite, ali i saradnje s Ministarstvom zdravlja.

Završena je toplifikacija objekta Doma zdravlja, obnovljen je i vozni park, a uskoro bi trebao stići i savremeni mamograf.

- Mnogo pozitivnog očekujemo od toga, prije svega u smislu prevencije karcinoma dojke tako da će biti jako značajno za lokalnu zajednicu da ima takav dijagnostički aparat - naveo je zamjenik direktora Doma zdravlja Prnjavor Dragan Radić.

Zdravstvenom zaštitom u Prnjavoru zadovoljni su i pacijenti. Ministarstvo i grad podržaće i stambeno zbrinjavanje jednog lica s invaliditetetom.

- Naš rad, naša organizacija ovdje na lokalnom nivou zadovoljava potrebe korisnika, uvijek može bolje i o tome smo i danas razgovarali - izjavila je direktorka Centra za socijalni rad Prnjavor Dragana Radulović.

Institucije iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite u Prnjavoru funkcionišu bez problema, a biće nastavljena i kontinuirana podrška ministarstva.

- Projekat sestrinstva, i projekat zdravih lokalnih zajednica gdje imamo jasan i adekvatan odgovor od strane gradonačelnika. To je prije svega da i u oblasti zdravstvene zaštite i socijalne zaštite budemo bliže našem korisniku - izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

- Biće planirana sredsta za nabavku još jednog sanitetskog vozila. Nije to u problemu, ali želimo da preduprijedimo.  Naš Dom zdravlja i Centar za socijalni rad zaista odlično funkcionišu i mislim da možemo biti primjer drugima u Republici Srpskoj - naveo je gradonačelnik Darko Tomaš.

Dobra saradnja s resornim ministarstvom biće nastavljena i u narednom periodu. Plan je i uređenje i asfaltiraenje prostora oko Doma zdravlja.