latinica  ћирилица
01/10/2024 |  12:55 ⇒ 14:14 | Autor: RTRS

Višković: Krupa na Uni važna opština za Republiku Srpsku (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Krupi na Uni sa načelnikom ove opštine Mladenom Kljajićem.
Radovan Višković u Krupi na Uni - Foto: RTRS
Radovan Višković u Krupi na UniFoto: RTRS

Tokom posjete Krupi na Uni, premijer Višković pružio je snažnu podršku nastojanjima lokalne uprave za unapređenje kvaliteta života stanovnika ove lokalne zajednice, te istakao da je ova opština od posebnog interesa za Republiku Srpsku.

Višković je rekao da je Krupa na Uni mala opština, ali jako važna za Republiku Srpsku.

- U četvrtak na sjednici Vladi Srpske biće donesena odluka za nabavku kombi vozila za prevoz učenika. Sljedeće godine je potrebno otvoriti komunalno preduzeće koje je potrebno za održavanje puteva, ali i zbog drugih potreba - naveo je Višković.

Istakao je da su potrebni i propratni sadržaji kada je u pitanju kuća Branka Ćopića u Hašanima.

Naveo je da imaju dobru saradnju sa opštinom.

On je rekao da u ovoj lokalnoj zajednici ima još dosta posla.

Prema njegovim riječima, projekat "Solarne elektrane" u Duboviku je krenuo pogrešno i nije ispoštovana sva procedura, te je slučaj završio na sudu.

Načelnik Kljajić je rekao da ova lokalna zajednica očekuje puno od Vlade Srpske, te podsjetio da asfaltiranje puteva i proširenje vodovodne mreže ne bi bilo moguće bez pomoći Vlade.

Podsjetio da je, zahvaljujući institucijama Srpske, Dom zdravlja dobio sanitetsko vozilo i ultrazvučni aparat.

Kljajić je izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, te da će u ovoj lokalnoj zajednici biti realizovani brojni infrastrukturni projekti.

- Svake godine pomoć Vlade je minimalno oko 400.000 KM, što je pola opštinskog budžeta. Osim toga, u opštinskom budžetu su i grantovi, te se opština Krupan na Uni u potpunosti oslanja na Vladu - rekao je Kljajić.