latinica  ћирилица
01/10/2024 |  13:46 ⇒ 14:07 | Autor: RTRS

Govedarica-Gajanin: Izgradnju kružnih tokova kod Kampusa staviti u okvire zakona (VIDEO)

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i pravobranilac Republike Srpske Milomir Govedarica pozvali su danas nadležne institucije da reaguju i radove na izgradnji dva kružna toka na ulazu u Kampus ovog Univerziteta stave u okvire zakona.
Govedarica i Gajanin - Foto: RTRS
Govedarica i GajaninFoto: RTRS

Govedarica je rekao da su radovi započeti bez potrebnih dozvola, da se odvijaju mimo regulacionog plana, kao i da su i urbanističko-tehnički uslovi izdati protivno važećem regulacionom planu.

- Pokrenuli smo potrebne postupke kako bi se ova situacija riješila, jer su započeti građevinski radovi, a nisu riješeni imovinsko-pravni poslovi, niti izdate građevinske dozvole, te je stvorena situacija da je od tri ulaza u Kampus, samo jedan u funkciji - rekao je Govedarica.

Naveo je da radove treba zaustaviti, te ispitati da li su i započeti iako je izdato rješenje o zabrani gradnje.

Gajanin je naveo da Univerzitet insistira da se poštuju svi propisi i akti, te pozvao nadležne da provjere da li su radovi na izgradnji dvije raskrsnice u skladu sa propisima.

Dodao je i da je trenutno onemogućen normalan rad Univerziteta i svih fakulteta, pozvao nadležne institucije da reaguju, te da radovi koji nisu u skladu sa propisima budu zaustavljeni.

Kada je riječ o izgradnji kružne raskrsnice na ulazu u Kampus sa bočne strane, Gajanin je napomenuo da su građevinske mašine ušle u posjed Univerziteta još u junu, bez ikakvog zahtjeva grada za odobrenje toga.