latinica  ћирилица
01/10/2024 |  14:11 | Autor: RTRS

"Osicama" duel sa Zrinjskim uvertira za evropske okršaje

Rukometašice Borca sutra od 19 časova u "Boriku" dočekuju ekipu Zrinjskog u meču drugog kola Premijer lige. Okršaj sa Mostarkama biće uvertira pred prvi susret drugog kola EHF Evropskog kupa, koji se igra za četri dana.
RK Borac - Foto: RTRS
RK BoracFoto: RTRS

"Osice" su autoritativno ušle u novi šampionat, sigurnom pobjedom nad neugodnom Krivajom u Zavidovićima (27:23). Izabranice Nedžada Mašića favoriti su i u duelu sa "plemkinjama", koje su u prvom susretu poražene u Goraždu od istoimene ekipe (27:34). Iskusni stručnjak fokusiran je na sutrašnji susret, a tek nakon toga će fokus biti prebačen na duel protiv hrvatskog predstavnika.

- Igračice su spremne. EHF pauzu smo iskoristili za dodatni rad. Ne sumnjam u dobar rezultat. Svaki gol nam je bitan, vidjeli ste u prošloj sezoni da gol razlika može odlučivati. Što se tiče duela protiv Dalmatinke. Nadam se povoljnom rezultatu, koji bi nam garantovao da možemo u revanšu izboriti prolazak u narednu rundu. Ekipa su protiv koje se može igrati i mislim da ćemo biti ravnopravan rival hravtskom predstavniku – rekao je Mašić.

Lijevi bek Banjalučanki Ivana Bobić želi da ekipa napravi trijumfalnu uvertiru pred subotnje gostovanje u Pločama (19 časova).

- Mislim da će meč protiv Zrinjskog biti odlična generalna proba za duel protiv Dalmatinke, da u odličnom raspoloženju odemo u Ploče. Idemo tamo da nametnemo naš stil igre i mislim da možemo do povoljnog rezultata i u Hrvatskoj – dodala je Bobićeva.

Kada je u pitanju predstojeći evropski dvomeč, zanimljivo Borac i Dalmatinka imaju istoriju međusobnih odnosa.

- Tea Pijević, Kornelija Klinac i Maja Prusina su iz Borca otišle u Dalmantinku. U nekim razgovorima koje sam vodio s njima, prijateljski su nastrojeni prema našem klubu i voljni su da u budućnosti produbimo saradnju naša dva kluba i vidjećemo u kom smjeru će to sve ići - zaključio je direktor Banjalučanki Darko Savić.

ŽRK Borac i fabrika obuće Bema potpisali su sporazum o saradnji po kojem će ova renomirana kompanija "osice" sponzorisati sa 15.000 KM u tekućoj sezoni.

- Sport je investicija, a ne trošak. Uplatili smo odmah prvu ratu od pet hiljada maraka, pošto ekipi treba za put, a ostale ćemo po slovu ugovora. Od Borca očekujem da osvoji titulu, mi ćemo biti podrška djevojkama - rekao je direktor Beme Marinko Umičević.

Direktor "osica" zahvalio se novom-starom partneru.

- Hvala Bemi i Marinku. Znam da je teško izdvojiti i za ono najnužnije, ali Bema je uvijek uz nas – dodao je Savić.