latinica  ћирилица
01/10/2024 |  15:33 ⇒ 18:05 | Autor: RTRS

Šulić-Drljača: Podrška kampanji "Društveno odgovorni" (VIDEO)

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić danas je izrazio nadu da će uskoro u Novom Gradu biti riješen problem smještajnih kapaciteta, što će, kako navodi, dodatno poboljšati turističku ponudu ove opštine.
Denis Šulić u Novom Gradu - Foto: SRNA
Denis Šulić u Novom GraduFoto: SRNA

Šulić je poslije sastanka sa načelnikom opštine Miroslavom Drljačom istakao da jedna od tema bila ljetnja sezona u Novom Gradu.

- Raduje me da nikad veći broj ljudi nije dolazio ovdje ljeti. Zajedno smo konstatovali da je evidentan nedostatak smještajnih kapaciteta i u narednom periodu ćemo pokušati naći način da se riješi ovaj problem - rekao je Šulić.

On je naveo da je na sastanku razgovarano o temama iz nadležnosti Ministarstva trgovine i turizma, među kojima je i nabavka brašna i namirnica po odluci Vlade Republike Srpske.

- Mi smo po odluci Vlade Republike Srpske dostavili značajne količine brašna i namirnica Crvenom krstu Republike Srpske. Danas sam obaviješten da su paketi došli i u Crveni krst u Novom Gradu - rekao je on.

Drljača je kazao da Novi Grad ima značajan turistički potencijal, ali da gradski hotel još nije u funkciji.

- Rekonstrukcija je u toku, ali u ovom trenutku ne možemo reći kada će biti povećan broj ležajeva, što bi bilo neophodno s obzirom na sezonu kakva je bila ovog ljeta - rekao je Drljača.

Na sastanku je razgovarano i o kampanji "Društveno odgovorni", a Šulić i Drljača su posjetili market "Komp astor" koji je uključen u ovu akciju.

- Oko 20 artikala na mjesečnom nivou je po sniženim cijenama. To je roba široke potrošnje, od higijenskih artikala do prehrane - jaja, jogurta, mesnih prerađevina i konzervirane hrane - naveo je Šulić.

Šulić je istakao da kampanja nije vremenski ograničena, te da se na sajtu Ministarstva građani mogu informisati koji su proizvodi čija je cijena snižena u marketima dio kampanje.