latinica  ћирилица
01/10/2024 |  15:43 ⇒ 17:20 | Autor: Agencije

Raljić tužio banjalučki Vodovod

Željko Raljić, bivši v.d. izvršnog direktora za tehničke poslove u banjalučkom Vodovodu, podnio je tužbu protiv tog preduzeća zbog nezakonitog razrješenja.
Željko Raljić - Foto: Ustupljena fotografija
Željko RaljićFoto: Ustupljena fotografija

Raljić u tužbi zahtijeva poništenje odluke o razrješenju vršioca dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove jer je, kako se navodi, neosnovana, nezakonita i provedena mimo procedura propisanih zakonom.

- Tuženi Vodovod Banjaluka je bez bilo kakvog prethodnog pismenog upozorenja, ili eventualno pismene obavijesti o postojanju razloga za otkaz, odnosno razrješenje, dostavio tužitelju Odluku o razrješenju vršioca dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove Vodovod a.d. Banjaluka broj 04-BMS-77391/1-24 od 26.7.2024. godine. Ovakva odluka tuženog je nezakonita kako zbog proceduralnih nedostataka, tako i u samom meritumu zbog nepostojanja valjanog osnova za razrješnje - navodi se u tužbi.

Raljić, koji je po struci mašinski inženjer, na poziciju izvršnog direktora imenovan je u avgustu 2021. godine, kada je smijenjeno prethodno rukovodstvom na čelu sa Zoranom Popovićem.

U ranijim izjavama za medije Raljić je isticao da je smijenjen po nalogu aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, jer je Gradski odbor SDS-a, čiji je on predsjednik, podržao kandidaturu predsjednice Narodnog fronta Јelene Trivić za gradonačelnika.