latinica  ћирилица
01/10/2024 |  18:32 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Proslavljeni košarkaš Boriša Simanić družio se sa banjalučkim mališanima (VIDEO)

Veliki dan bio je danas za mališane banjalučkog naselja Ada. Imali su priliku da upoznaju proslavljenog reprezentativca Srbije i prvotimca Košarkaškog kluba Igokea, Borišu Simanića i sa njim odigraju partiju basketa.
Boriša Simanić u naselju Ada - Foto: RTRS
Boriša Simanić u naselju AdaFoto: RTRS

Sve to na otvaranju novog terena za basket i dječijeg igrališta, čiju je izgradnju u velikoj mjeri Simanić pomogao.

Velika gužva i graja stovrene su oko Simanića odmah po njegovom dolasku na novi teren.

Dok su neki iskoristili priliku da se fotografišu i uzmu autogram od proslavljenog asa, drugi su zatražili i poneki savjet.

U druženju je uživao i Simanić, koji je strpljivo potpisivao lopte koje je donio na poklon, odgovarajući usput na sva pitanja, a nije izostala ni partija basketa.

- Drago mi je što sam danas tu sa najmlađima, što sam imao priliku da se malo družim sa njima i odigram basket - kaže Simanić.

Simanić je i jedan od najzaslužnijih za izgradnju igrališta, koje će, sigurno, biti mjesto okupljanja mališana iz Ade.

- Broj prisutnih pokazuje koliko je cijelo naselje oduševljeno i koliko su mališani zadovoljni - ističe Dragan Šavija, mještanin banjalučkog naselja Ada.

Poznato je da je važnost bavljenja sportom za zdravlje nemjerljiva, a posebno je važno razvijati takve navike od najranijeg djetinjstva, podsjećaju ljekari.

- Nema ljepše stvari od dječijih igrališta. Јoš bitnije je da ima ko da se igra na njima i evo jedan divan primjer kako posvećenost zajednici, etapna izgradnja ovog igrališta, može da okupi i komšije i ljude koji žele da pomognu - rekao je Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju na UKC Republike Srpske.

Plan je da se ovo igralište nadograđuje i novim sadržajima u narednom periodu.

Ko zna, možda baš tu izraste i neki novi as, poput Boriše Simanića.