latinica  ћирилица
01/10/2024 |  18:58 ⇒ 19:44 | Autor: Agencije

Iran lansirao rakete na Izrael (VIDEO)

Izrael je potvrdio da je započeo kopnenu invaziju u Libanu. Iran je lansirao rakete na Izrael.
Raketa (foto: EPA/MOHAMMED SABER - ilustracija) -
Raketa (foto: EPA/MOHAMMED SABER - ilustracija)

Izraelska vojska je navela da su ispaljene rakete iz Irana na Izrael. Nakon toga su se oglasile sirene za upozorenje širem Izraela. 

Izraelska policija javila je da se dogodila i pucnjava u Tel Avivu, na granici sa Јafom, sa brojnim žrtvama. Mediji pišu da su najmanje četiri osobe teško ranjene. 

Prema prvim informacijama, sumnja se na teroristički motiv napada.

NBC Njuz je kasno popodne javio da su britanski zvaničnici čuli da Izrael vjeruje da bi do iranskog raketnog napada moglo doći večeras.

Portparol izraelske vojske je rekao da se očekuje da će potencijalni raketni napad biti široko rasprostranjen, prenosi Rojters.

- Ozbiljno pratimo prijetnju. Molimo javnost da slijedi uputstva komande vojske. Vatra iz Irana mogla bi biti širokog obima. Kad se oglasi sirena, od vas se traži da uđete u zaštićeno područje i ostanete tamo dok vas ne obavijestimo drugačije - poručio je Danijel Hagari.

Vašington očekuje da će ovaj iranski napad biti jači od onog u aprilu, navodi NBC. Tako se očekuje da će Iran koristiti ​​veći broj balističkih raketa nego što je to bilo u aprilu, pa je time i sama prijetnja ozbiljnija. 

Proiranske grupe bi se, takođe, mogle uključiti, kao npr. Huti, kažu zvaničnici.