latinica  ћирилица
02/10/2024 |  09:38 | Autor: SRNA

Aulić: Savić Banjac bi da ućutka sve one koji ne misle kao njen šef Stanivuković

Član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić izjavio je da se Mirna Savić Banjac priključila horu kerbera Draška Stanivukovića koji bi da ućutkaju sve koji ne misle kao njihov šef.
Saša Aulić - Foto: RTRS
Saša AulićFoto: RTRS

Reagujući na njenu izjavu u kojoj je iznijela neutemeljene optužbe na račun bivšeg ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske u dva mandata Dragana Lukača, Aulić je rekao za Srnu da je pomalo otužno gledati kako baš ona pokušava da ućutka Dragana Lukača, bivšeg ministra i više puta teško ranjavanog borca u toku Odbrambeno-otadžbinskog rata.

- Kada već govori o tome ko se koga odrekao, zašto prvo ne kaže da se ona odrekla pokreta u kojem je politički ponikla i preletjela u drugi tabor. Ili da se njenog šefa Stanivukovića odrekla kompletna opozicija, uključujući i njene dojučerašnje stranačke kolege, pa čak i dvoje kandidata sa izborne liste PDP-a - naglasio je Aulić.

On je istakao da je Lukačev mandat bio period jačanja, opremanja i podmlađivanja Policije Republike Srpske, a to što je nekima jaka policija bila prepreka ka pravljenju uličnih haosa je razlog zbog kojeg taj period danas zovu "mračnim dobom".

- Uostalom, o Stanivukovićevim podmuklim namjerama i lešinarenju nad tragedijom danas najviše govore upravo oni koje je tada iskoristio za lični politički profit. Zaista ne znam kako i Mirnu Savić Banjac i mnoge druge iz Stanivukovićevog okruženja nije sramota da i dalje koriste tu temu u svrhu političkog obračunavanja - rekao je Aulić.