latinica  ћирилица
02/10/2024 |  11:39 ⇒ 12:08 | Autor: RTRS

Kovačević odgovorio Konakoviću: Dodik i Vučić imaju ideje da svi narodi žive u miru i prosperitetu (VIDEO)

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nemaju nikakve "velikosrpske ideje", već srpske ideje.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Dodik i Vučić imaju ideje da ne dozvole ni ministru Elmedinu Konakoviću ni bilo kome u svijetu da čini bilo šta protiv interesa srpskog naroda - naveo je Kovaćević, reagujući na izjavu Konakovića da ima oprez prema idejama predsjednika Srbije Aleksandra Vučića jer, kako je rekao, "velikosrpske ideje u glavi predsjednika Srbije" još nisu prestale.

Istakao da je da ni Vučić ni Dodik ne žele ništa loše bilo kojem narodu koji živi na ovom području.

- Naprotiv, želimo da svi zajedno živimo u miru i da svi ljudi ovdje žive kvalitetne i dostojanstvene živote - rekao je Kovačević.

Upitao je da li je "velikosrpska" ideja kada Dodik i Vučić pokušavaju da nađu bilo kojeg partnera za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo.

- Ili je "velikosrpska" ideja kada Srbija poklanja vakcine građanima FBiH i Sarajeva, u trenutku kada političari iz Sarajeva nisu sposobni da ih obezbijede na tržištu. Da li su to možda "velikosrpske" ideje ili su to ideje regionalne saradnje, mira i prosperiteta za sve građane regiona? - naglasio je Kovačević.

Istakao je da je očigledno da Konaković samo traži svađu i sukobe sa nekim.

- Međutim, mi ne želimo sukoba. Želimo saradnju, mir, kvalitetan i dostojanstven život za sve građane u našem regionu - zaključio je Kovačević.