latinica  ћирилица
02/10/2024 |  13:21 ⇒ 13:46 | Autor: RTRS

Prodanović: Optužbe koje su iznesene na moj račun potpuno neosnovane

Aktuelni načelnik opštine Bratunac i kandidat SNSD-a za novi načelnički mandat Lazar Prodanović reagovao je na optužbe trudnice iz ovog grada Mirjane Simić, da je "dobila otkaz jer ne podržava njegovu politiku".
Lazar Prodanović - Foto: RTRS
Lazar ProdanovićFoto: RTRS

Izjavu Lazara Prodanovića prenosimo u cijelosti:

U medijima se ovih dana pojavio tekst u kojem Mirjana Simić, trudnica iz Bratunca tvrdi da je dobila otkaz u kancelariji Geodetske uprave u Bratuncu, jer, kako kaže, ne podržava politiku Lazara Prodanovića, aktuelnog načelnika opštine i kandidata SNSD-a za novi načelnički mandat.

Imajući u vidu da se moje ime direktno dovodi u vezu sa ovakvim natpisima, postoji potreba da se tim povodom obratim javnosti i demantujem optužbe.

Trudnicu Mirjanu Simić ne poznajem niti sam tražio njenu političku podršku.

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je kao što sam naziv kaže republički organ i načelnik opštine kao nosilac vlasti u jedinici lokalne samouprave nema uticaja na zapošljavanje i otpuštanje u toj instituciji.

Od navedenog organa, zahtjevom za pristup informacijama zatražio sam podatak zbog čega je imenovana dobila otkaz. Obavješten sam da je Upravna inspekcija Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske naložila direktoru Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Srpske, da otkloni nepravilnosti i donese rješenje o ukidanju rješenja o rasporedu Simić Mirjane na određeno vrijeme. To znači da je imenovana bila nezakonito zaposlena u ovoj instituciji i da je direktor RUGIPP postupao po nalogu inspekcije kada je istoj utvrdio prestanak radnog odnosa.

Najzad, smatram da Simić Mirjana ovim činom nije oštećena, budući da je, prema informacijama kojima raspolažem promptno primljena u radni odnos na neodređeno vrijeme u Poštama Srpske.

Pokazalo se da su optužbe koje su iznesene na moj račun potpuno neosnovane i kreirane od strane visokih funkcionera Ujedinjene Srpske kao vid njihove političke borbe protiv mene.