latinica  ћирилица
02/10/2024 |  13:28 ⇒ 13:32 | Autor: RTRS

Prijedor dobija centar za visokoškolsko obrazovanje

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor razgovarao je danas sa ministrom rada i boračko-invalidske zaštite, Danijelom Egićem i ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Željkom Budimirom.
Budimir i Egić sa Јavorom - Foto: Ustupljena fotografija
Budimir i Egić sa ЈavoromFoto: Ustupljena fotografija

- Sa ponosom mogu da potvrdim da smo dogovorili da će Prijedor dobiti centar za visokoškolsko obrazovanje koji će biti zajednička investicija grada i Vlade Republike Srpske - naveo je Јavor nakon sastanka.

Ovaj centar će biti izgrađen u naselju Pećani, objediniće Rudarski fakultet, Visoku medicinsku školu, a imaće i kapacitete za smještaj i ishranu studenata.

- Cilj Grada je da u taj centar dovedemo još neki ogranak Univerziteta u Banjaluci, da Prijedor postane univerzitetski grad - istakao je Јavor.

Opredjeljenje Grada da ulaže u mlade, u obrazovanje, u razvoj je ono što na dugoročnom planu radi za dobrobit lokalne zajednice, društva i ostanka stanovništva svoj na svome.

- Zahvaljujem se ministru Željku Budimiru na razumijevanju i podršci koju nam pruža. Grad Prijedor je tu da što prije realizujuje sve korake koje su u obavezi Grada, a u cilju što ranijeg početka izgradnje centra za visokoškolsko obrazovanje. Takođe veliko hvala i ministru Danijelu Egiću koji je uključen u oviu inicijativu od početka - naveo je Јavor.