latinica  ћирилица
02/10/2024 |  14:36 ⇒ 14:39 | Autor: RTRS

Danijel Dej Luis se nakon sedam godina vraća glumi (FOTO)

Filmska legenda i višestruki dobitnik Oskara ser Danijel Dej Luis vraća se glumi nakon što je otišao u penziju 2017. godine, kako bi glumio u debitantskom igranom filmu svog sina, piše britanski Gardijan.
Danijel Dej Luis (Foto: EPA/PAUL BUCK) -
Danijel Dej Luis (Foto: EPA/PAUL BUCK)

Glumac je naglo i, reklo bi se, dramatično prestao da se bavi glumom nakon što se pojavio u svojoj posljednjoj ulozi u filmu ""Phantom Thread" - za koju je dobio svoju šestu nominaciju za Oskara za najboljeg glumca.

On će glumiti u novom filmu "Anemone" kojoi režira njegov sin Ronan (26). On je zajedno sa tatom napisao scenario, za koji se kaže da ispituje porodične veze između očeva, sinova i braće.

Oskarovac (67) je uslikan dok se vozi motociklom ulicama Mančestera u Engleskoj, a iza njega je bio glumac Šon Bin.

Za scenu, snimljenu za novi film Dej Luis je bio obučen u maslinastozelenu bomber jaknu, crne pantalone, smeđe čizme i nosio je crne rukavice.

Šon Bin, Samanta Morton, Semjuel Botomli i Safija Oukli-Grin su takođe u glumačkoj postavi, a ser Danijel je viđen na setu u Velikoj Britaniji sa Binom u utorak.

- Јako smo uzbuđeni što ćemo partnerstvo sa briljantnim vizuelnim umjetnikom Ronanom Dej Luisom na njegovom prvom dugometražnom filmu zajedno sa Danijelom Dej Luisom kao njegovim kreativnim saradnikom - rekao je predsjednik Focus Features Piter Kujavski u izjavi.

Danijel Dej Luis smatra se jednim od najboljih glumačkih talenata svoje generacije i ostaje jedini muški glumac koji je osvojio tri Oskara za najboljeg glumca: za "My Left Foot" 1990, "There Will Be Blood" 2008, i "Lincoln" 2013. godine.