latinica  ћирилица
02/10/2024 |  15:22 ⇒ 15:45 | Autor: RTRS

Novi evropski ispit: Hrabro na Panatinaikos

"Crveno plavi" spremni za povratak na evropsku scenu. U četvrtak na Gradskom stadionu (21.00 čas) Borac očekuje veliki okršaj sa Panatinaikosom.
Fudbalski klub Borac (Foto: FK Borac) -
Fudbalski klub Borac (Foto: FK Borac)

Ekipa je spremna za predstojeći izazov i sa puno optimizma dočekuje novog, evropskog, rivala.

- Tražićemo svoju šansu u sutrašnjoj utakmici. Utakmica protiv kluba koji je dvadeset puta bio prvak Grčke i isto toliko osvajač Kupa daje nam za pravo da uživamo. Ne želimo da stanemo na ovome do sada, već da napravimo još jedno iznenađenje, a prije svega da se odupremo Panatinaikosu i pokažemo da možemo da se nosimo sa još jednim grčkim velikanom. Sa PAOK-om smo bili ravnopravni u obje utakmice i to želimo da iskoristimo i u pripremi ove utakmice. U dobrom smo ambijentu, ne moramo ništa, ali želimo da uživamo u ovoj utakmici - poručio je Mladen Žižović, šef našeg stručnog štaba koji pred novinarima govorio i o ekipi Panatinaikosa.

      View this post on Instagram

A post shared by FK Borac Banjaluka (@fkboracbanjaluka_)

Istakao je da je Panatinaikos je pokazao svoj kvalitet u dosadašnjem toku kvalifikacija.

- Ali, mi smo zaslužili svojim nastupima da igramo sa njima. Oni su projektovani da i prošle sezone budu prvaci, ali u tome nisu uspjeli. Ekipa koja vrijedi više od 100 miliona evra sigurno je favorit u ovom meču, to je evidentno i jasno. Pozivam navijače da nam pomognu. Klub se voli i kad gubi i kad pobjeđuje, i kad je loše i kad je lijepo vrijeme. Ovi momci su zaslužili podršku - rekao je Žižović.

Igrači, redom, sa nestrpljenjem dočekuju utakmicu. Željni su, kažu, da još jednom pokažu svoj kvalitet na evropskoj sceni.

- Očekujem pun stadion, nema ništa ljepše od toga. Mi kao Borac u svakoj utakmici idemo na pobjedu i tako će biti i sutra, bez obzira što nam je protivnik Panatinaikos - kategoričan je Savić-

Glavni sudija na ovom meču biće Elčin Mazijev iz Azerbejdžana, pomoćni arbitri su mu Elšad Abdulajev i Parvin Talibov, dok je četvrti sudija Farid Hadžijev, takođe iz Azerbejdžana.