latinica  ћирилица
02/10/2024 |  15:57 ⇒ 16:06 | Autor: RTRS

Šeranić u Derventi: Realizovani brojni projekti čime je unaprijeđena zdravstvena zaštita

Zahvaljujući zajedničkom radu lokalne zajednice i resornog ministarstva u Derventi su realizovani brojni projekti čime je unaprijeđena zdravstvena zaštita.
Ministar Šeranić u Derventi - Foto: RTRS
Ministar Šeranić u DerventiFoto: RTRS

Potvrđeno je ovo nakon sastanka ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranić sa gradonačelnikom Miloradom Simićem.

Ministar je nakon sastanka prisustvovao i zvaničnom otvaranju Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti u Domu zdravlja, nakon čega je posjetio i Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost”.

- Prevencija i promocija zdravlja koja se ogleda kroz mnoge preventivne preglede. Mi imamo multidisciplinarni tim, mi ćemo to razvijati naravno. Ovo je mala prostorija, ali odavde će kretati svi projekti - rekla je Biljana Nenadić, direktorka Doma zdravlja Derventa.

Vladan Popović direktor Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju istakao je da su zahvaljujući Ministarstvu zdravlja u protekle tri godine u njihove objekte uložili 490.000 maraka.

- Nastavljamo sa radovima nastavljamo, renoviraćemo južno krilo internata i naš dnevni boravak, procijenjene vrijednosti radova su oko 450.000 maraka - dodao je Popović.

      View this post on Instagram

A post shared by Grad Derventa - Grad Derventa - zvanična stranica (@gradska_uprava_derventa)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić je rekao da je na sastanku bilo riječi o pilot-projektu koji sprovodi Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Budućnost" na osnovu koga bi se redefinisali zakoni o dječijoj i socijalnoj zaštiti u smislu pravednije raspodjele sredstava za određena prava.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić rekao je da je sa resornim ministrom razgovarao o svakodnevnim temama i da je cilj da građani dobiju najbolju uslugu.

- Drago mi je da smo se saglasili da je Derventa prepoznala ovu priču, jer ovdje funkcioniše, osim javnih ustanova, i zavod o kojem brigu vodi država, a uključuje se i lokalna zajednica - rekao je Simić.