latinica  ћирилица
02/10/2024 |  16:05 ⇒ 16:11 | Autor: Agencije

Đoković o slučaju Sinera: Sistem ne funkcioniše, trpi tenis!

Novak Đoković će narednih dana biti jedna od zvijezda Mastersa u Šangaju.
Novak Đoković (foto: arhiva/EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Novak Đoković (foto: arhiva/EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Četvorostruki šampion ovog turnira oglasio se i o slučaju prvog tenisera svijeta Italijana Јanika Sinera, koji je u finalu Pekinga poražen od Karlosa Alkarasa.

Poznato je da se Svjetska antidoping agencija (WADA) žalila Sudu za sportsku arbitražu u Lozanu zatraživši suspenziju Sinera u trajanju od jedne do dvije godine.

Srbina su pred start turnira u Šangaju pitali šta misli o najnovijem razvoju situacije.

- Čitav slučaj oko Sinera ne pomaže tenisu uopšte. Siner je dobio sve tri žalbe do sada, mora da mu je jako teško, kako njemu tako i njegovom timu i porodici - kaže Đoković.

- Nadam se da ćemo se vratiti tenisu. Impresivno je šta Siner radi tokom ovog procesa. Igra na veoma visokom nivou, osvaja slemove i većinu mečeva u kojim igra. Ipak, ove okolnosti nisu pozitivne za naš sport, tako da se nadam da će sve ovo razriješiti što je prije moguće. Šta god da se desi, na kraju, želim samo da se brzo razriješi. To je sve što imam da kažem o tome - izjavio je Đoković.

On je jasno poručio i da sistem oko utvrđivanja dopinga nije dobar.

- Sasvim je očigledno da sistem ne radi dobro. To shvataju čak i ljudi koji ne prate pažljivo naš sport. Ima mnogo nedosljednosti, u mnogo toga su uključena rukovodeća tijela i slučaj ne pomaže našem sportu - jasan je Đoković.