latinica  ћирилица
02/10/2024 |  18:54 ⇒ 19:11 | Autor: RTRS

Nešić za RTRS: U Sarajevu se ne osjećam bezbjedno (VIDEO)

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić istakao je za RTRS se u Sarajevu ne osjeća bezbjedno nakon što je danas ponovo napadnuta kolona pod pratnjom u kojoj se nalazio.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Postavljam pitanje ako je prvi put bilo slučajno, ako je prvi put bio, kako to oni kažu saobraćajni incident, šta se to desilo sada i kako to da u policiji može da radi osoba koja je sklona nasilju, uživanju opojnih sredstava. Kada će napokon da se uvede red i u Kantonu Sarajevo - upitao je Nešić.

Istakao je da raspolaže nezvaničnim informacijama da je kolonu napao suspendovani federalni policajac, koji je poznat kao nasilna osoba koja koristi opijate.

- Postavlja se pitanje, ako je prvi put bila slučajnost, da li je moguće da je slučajnost i sada. Da li nekom smeta istina koju ja iznosim o srpskim žrtvama, da li im smeta što neću da ćutim u Sarajevu - rekao je Nešić.

Poručio je da će nastaviti da radi i da neće pristati da ćuti.

- Istinu ne mogu uplašiti nikakve prijetnje, nasilje. Istina će izaći na vidjelo, a ja ću nastaviti da radim na način na koji sam radio, pričajući o srpskim žrtvama i onome što se dešavalo od 1992. do 1995. godine - rekao je Nešić.