latinica  ћирилица
02/10/2024 |  21:26 | Autor: RTRS

Igokea savladala Nanter na startu FIBA Lige

Košarkaši Igokee m:tel na startu takmičenja u FIBA Ligi šampiona savladali su ekipu Nantera rezultatom 86:80.
Utakmica Igokea - Nanter - Foto: RTRS
Utakmica Igokea - NanterFoto: RTRS

Igokea je i dalje bez poraza u novoj sezoni.

Nakon dvije pobjede u regionalnoj ABA ligi, na red je došla FIBA Liga šampiona u kojoj prošle sezone nisu upisali nijedan trijumf.

Prvi meč u novoj sezoni pred domaćom publikom i zahtjevan protivnik Nanter, koji je savladan 86:80. Utakmica teška fizička sa puno kontakta, laganih poena gotovo da nije ni bilo.

Nijedan tim nije uspio da napravi osjetniju razliku, a najveća prednostu, koju je neko od ekipa imao je 68:59 u finišu treće četvrtine za domaćina.

U finišu je odlučen pobjednik. Sakar Anim je pogodio bitne trojke, Brajs DŽons slobodna bacanja, a opšti utisak je kako je odbrana domaće ekipe presudila.

Brajs DŽons je sa 18 poena predvodio pobjednike, Dragan Milosavljević je ubacio 15, Boriša Simanić 14, a Sakar Anim i Terel Karter su upisali po 12.

Na drugoj strani u ekipi Nantera, koja je u prvoj četvrtini ostala bez Roka Prkačina, koji se povrijedio, najefikasniji je bio Frenk DŽekson, koji je ubacio 20 poena.

Igokea naredni meč pred domaćim navijačima igra u subotu kada u Laktaše u meču trećeg kola ABA lige dolazi podgorička Budućnost.