latinica  ћирилица
02/10/2024 |  22:28 | Autor: RTRS

Dodik: BiH nema bez Republike Srpske (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Bosne i Hercegovine nema bez Republike Srpske, ističući da je veoma zadovoljan postignutim rezultatima u Srpskoj, jer zna u kakvim su okolnostima realizovani i uz kakve pritiske.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Znam kakvo je okruženje u BiH, u regionu, da smo neželjeni i da jedino ko nas voli smo mi sami i naši prijatelji koji su nam važni. Sve ostalo je motivisano da nas spriječi i omalovaži - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da se, iako se Srpska nalazi pred brojnim pritiscima, klevetama i omalovažavanjima sa strane, ali i od političara sa nivoa BiH, neće baviti njima u narednom periodu, već isključivo Republikom Srpskom.

- Evo, ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković juče je bio u Berlinu i tamo jedino što govori jeste "Dodik je ovo, Dodik je ono". To me je dovelo do toga da ću se sada isključivo baviti samo Republikom Srpskom. Znate koliko me BiH zanima? A BiH nema bez Republike Srpske - istakao je Dodik u emisiji Telering.

Dodik je istakao da je Republika Srpska uvijek spremna svima da pomogne, te tako i Bošnjacima u Srpskoj, ali i ljudima u Federaciji BiH.

On je rekao da, kada je god bilo potrebno da se angažuje Helikopterski servis Republike Srpske da se pomogne nekom čovjeku u FBiH, bez obzira ko je, on je uvijek stajao na raspolaganju.