latinica  ћирилица
03/10/2024 |  11:44 ⇒ 11:46 | Autor: TANЈUG

Milatović dobio rok pet dana da odgovori na prijavu da je kršio zakon

Crnogorska Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) obavestila je predsednika države Јakova Milatovića da je protiv njega podneta prijava zbog sumnje da je prekršio Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i da ima rok pet dana da se o njoj izjasni.
Јakov Milatović (Foto: EPA-EFE/Denis Balibouse) -
Јakov Milatović (Foto: EPA-EFE/Denis Balibouse)

- Agenciji za sprječavanje korupcije je podnijeta prijava u kojoj je navedeno da ste kao Predsjednik Crne Gore, dana 24. septembra 2024.godine govorili u toku radnog vremena na pres konferenciji Liste "Za bolju Podgoricu-Јakov Milatović", čime je moguće došlo do kršenja člana 44 stav 4 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja", navodi se u dokumentu upućenom Milatoviću u koji je podgorički Dan imao uvid.

Dodaje se da je Milatoviću dat rok od pet dana od prijema ovog dokumenta da se izjasni o svim navodima.

Mreža za afirmaciju nevladinog faktora (MANS) je 25. septembra ASK-u podnio inicijative za pokretanje postupka zbog sumnje da je Predsjednik Crne Gore prekršio Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja jer je u toku radnog vremena bio angažovan na promociji svoje izborne liste, odnosno aktivno učestvovao u predizbornoj kampanji.

MANS je podnijela prijavu i zbog promotivnog spota liste "Za bolju Podgoricu – Јakov Milatović" koji je snimljen u kabinetu Predsjednika Crne Gore.