latinica  ћирилица
03/10/2024 |  12:18 | Autor: TANЈUG

U Beogradu održana promocija monografije "Daj, babo, glavu!"

Promocija monografije "Daj, babo, glavu!" autorke Vladislave Vojnović u izdanju Popbooks-a, održana je sinoć u Dorćol Placu, saopštili su organizatori.
Knjiga (ilustracija) -
Knjiga (ilustracija)

Nedavni izlazak knjige o kultnom omnibusu "Kako je propao rokenrol" prvi put je nakon ondašnje premijere na jednom mjestu okupio rediteljsku trojku koja ga je snimila prije 35 godina.

O uspomenama na svoj dugometražni filmski debi govorili su: Zoran Pezo koji je režirao priču "Do izvora dva putića", režiser filma "Nije sve u ljubavi, ima nešto i u lovi" Vladimir Slavica, te Goran Gajić koji je potpisao treći dio "Ne šalji mi pisma".

Osim reditelja, o knjizi su uz moderaciju Nebojše Krivokuće još govorili njena autorka Vladislava Vojnović i urednik Predrag Buca Popović.

U punoj velikoj sali Dorćol Placa bio je prisutan i veći dio glumačke i autorske ekipe filma: Srđan Žika Todorović, Vesna Trivalić, Anica Dobra, Dragan Bjelogrlić, Slobodan Boda Ninković, Srđan Gojković Gile, Biljana Maksić, kao i mnogi drugi.

Podsjetimo, monografija "Daj, babo, glavu!", objavljena početkom septembra, govori o omnibusu "Kako je propao rokenrol" (1989), jednom od domaćih filmova omiljenom i van novotalasne generacije.

Uz oko 250 fotografija i "iz naftalina izvađena" tri originalna scenarija, ova knjiga na 400 strana donosi više od 40 iskrenih, duhovitih, dirljivih, a ponekad i gorkih priča ljudi čiji su talenat i entuzijazam napravili ovu kultnu filmsku trilogiju.

Na taj način čitaoci mogu za zakorače iza kulisa jednog od najvoljenijih domaćih filmova i otkriju tajne, anegdote i fascinantne detalje njegovog rađanja, snimanja i života poslije ulaska u bioskope.