latinica  ћирилица
03/10/2024 |  14:12 ⇒ 14:13 | Autor: TANЈUG

Er Srbija prevezla 30 miliona putnika od osnivanja

Nacionalna avio-kompanija Srbije saopštila je danas da je prevezla 30-milionitog putnika od 2013. od kada posluje pod imenom Er Srbija.
Er Srbija (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Er Srbija (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Putnik Saša Krzman ukrcao se na let iz Beograda za Atinu i saznao da je jubilarni putnik srpske nacionalne avio-kompanije.

Iznenađenje je upotpunjeno besplatnom povratnom avio-kartom za let do bilo koje destinacije iz mreže Er Srbije, a poklon je Saši Krzmanu uručio generalni direktor kompanije Јirži Marek.

- Iz mjeseca u mjesec srpska nacionalna avio-kompanija obara rekorde u broju prevezenih putnika. Avgust je bio najuspješniji mjesec od kada poslujemo pod novim imenom i brendom, a posljednjeg dana tog mjeseca prevezli smo svog 3-milionitog putnika u tekućoj godini. Uoči 11.rođendana kompanije, na današnjem letu za Atinu dočekali smo i 30-milionitog putnika Er Srbije - rekao je Marek.

Marek je dodao da uspjeh nije došao preko noći, već je rezultat velikog truda koji radnici kompanije ulažu u ostvarenje postavljenih ciljeva.

- Zahvaljujemo svim putnicima na povjerenju koje nam svakodnevno ukazuju, ali i našim zaposlenima na predanosti, posvećenosti i angažovanju kojim omogućavaju da naši planovi postanu stvarnost - rekao je generalni direktor srpske nacionalne avio-kompanije.

Er Srbija će 26. oktobra proslaviti 11 godina poslovanja.

Kompanija trenutno ima više od 1500 zaposlenih i flotu koju čini 27 aviona, odnosno 10 aviona tipa ATR 72-600, dva Embraer aviona tipa E-195, 10 erbas aviona A319-100, tri erbas aviona A320-200 i dva aviona tipa erbas A330-200 za prekookeanske letove.

U Beograd uskoro stiže još jedan erbas A330-200, koji nosi boje i oznake specijalizovane izložbe EXPO 2027. Zahvaljujući jedinstvenom izgledu, taj avion će širom svijeta promovisati Srbiju i nacionalnu avio-kompaniju, navodi se u saopštenju.