latinica  ћирилица
03/10/2024 |  15:37 ⇒ 16:23 | Autor: RTRS

Trivić: Stanivuković obećao, pa slagao; Grijanja i dalje nema u Banjaluci

Aktuelni i kandidat za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković je obećao da će od 01. oktobra 2024. godine biti pušteno grijanje i naravno slagao, jer grijanje do danas nije pušteno, istakla je Јelena Trivić, kandidat Narodnog fronta za gradaonačelnika Banjaluke.
Јelena Trivić - Foto: RTRS
Јelena TrivićFoto: RTRS

- Danas je treći dan oktobra. Mnogi naši sugrađani i dalje se smrzavaju u stanovima - izjavila je ovo Trivićeva.

Trivićeva dodaje da se niko od predstavnika gradskih vlasti, niti SNSD niti PDP nije očitovao povodom dopisa Eko toplane u kojem su rekli da neće biti grijanja ukoliko im grad ne odobri poskupljenje cijene grijanja.

- Strašno je što se sve pretvorilo u izbore. PDP i SNSD ćute o dopisu Eko toplane jer bi im to moglo narušiti ionako srozan simbiozni rejting, a izbori su tako blizu. Ipak, to što oni ćute neće ugrijati mnoge naše sugrađane - saopštila je Trivićeva.

Ona dodaje, da uprkos ćutanju, oni će ponoviti svoje prijedloge povodom dopisa Eko toplane.

- Nijedan fening iz gradske kase, niti poskupljenje ne smije biti tema dok se ne izvrši detaljna revizija poslovanja Eko toplana i utvrdi stvarna opravdanost njihovih zahtjeva - rekla je Trivićeva, te dodala da davanje novca na „lijepe oči“, a pogotovo poskupljenje ne smije više biti standardna praksa.

Dodatno, kako se navodi u izjavi Trivićeve, Grad na ucjene koje dobija od Eko toplana treba da odgovori kontraprijedlogom, a to je da svako izdvajanje Grada ovom preduzeću ujedno predstavlja dokapitalizaciju, odnosno promjenu vlasničke strukture, jer ako Grad već izdvaja novac za to preduzeće, onda Grad treba i da upravlja tim preduzećem, odnosno da se pita i odlučuje, a ne da Grad i građani budu taoci i predmet ucjena Eko Toplana i privatnog kapitala.

- Očekujem od gradskih vlasti da u ovom finišu kampanje objasne građanima zašto se smrzavaju, te da napokon progovore o ucjenjivačkom dopisu Eko toplane u kojem traže poskupljenje grijanja ili grijanja neće biti - zaključila je Trivićeva.Foto: Ustupljena fotografija