latinica  ћирилица
03/10/2024 |  16:30 ⇒ 16:49 | Autor: RTRS

Kraljević-Govedarica: Značaj prostorno pravnih akata za područje Vlasenice

Pravobranilac Republike Srpske Milomir Govedarica i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević razgovarali su danas u ovoj opštini o značaju prostorno pravnih akata.
Opština Vlasenica - Foto: RTRS
Opština VlasenicaFoto: RTRS

- Imali smo priliku da razgovaramo o ključnim pitanjima u Vlasenici, koji se tiču o imovinsko-pravnih odnosa na podruičju opštine Vlasenica. Posebno smo se osvrnuli na našu poslovne zone, koja se u skladu sa zakonom i propisima - navodi Kraljević.

Dodao je da mu je drago na dosadašnjoj saradnji sa Govedaricom.

- Svih ovih godina rješavamo elementarna pitanja naših stanovnika i naroda. Veliki broj ljudi želi da se vrati u Vlasenicu, a mi kao amdinistracija moramo biti spremni da ih primimo, sa odgovornom vlašću - dodaje on.

Govedarica je istakao da opština Vlasenica ima apsolutnu podršku institucija Srpske, kada je riječ o infrastrukturnim projektima na području ove opštine.

- Veoma je bitno što je Vlasenica usvojila prostorno-planske akte, sada Republika Srpska može da prebacuje određene površine zemljišta u vlasništvo opštine, što vam je početni osnov za dovođenje investitora - navodi Govedarica.