latinica  ћирилица
03/10/2024 |  17:14 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Humanitarci iz Srpske, od kojih je jedan slijep, hodočašćem do Ostroga prikupljaju pomoć za pet dječaka (VIDEO)

Humanitarcima Vladimiru Petroviću, Saši Јovanovići i Slobodanu Kesiću iz Šapca pridružili su se Banjalučani Slobodan Kesić i Dušan Petrušić na hodočašću ka Manastir Ostrog.
Humanitarci iz Srpske - Foto: Ustupljena fotografija
Humanitarci iz SrpskeFoto: Ustupljena fotografija

Oni su krenuli u humanitarnu misiju i putešestvije za pet dječaka koji se bore sa opakom Dišenovom mišićnom distrofijom, kako bi akcija prikupljanja sredstava za njihovo izlječenje doprla do što više ljudi.

Humanost ovih momaka je velika, a posebno Slobodana Kesića, koji je usljed bolesti ostao slijep. Međutim, to ga nije spriječilo da se pridruži ovoj humanitarnoj akciji koja je izuzetno zahtijevna.

U toku ove akcije pedalirali su, veslali i ukupno će hodati blizu 1.000 kilomatara, na strmovitom i stijenovitom putu do velikog svetilišta - Manastira Ostrog, gdje će se iz svog toplog srca pomoliti za Vanju, Dušana, Nemanju, Danka i Dušana, čudotvornom Svetom Vasiliju Ostroškom.

Čitav put humanitaraca biće praćen na društvenim mrežama Fondacije Јedro, gdje se zainteresovani mogu raspitati za uplatu sredstava za lijek mališanima.

Cilj je da akcija dopre do što većeg broja plemenitih srca.