latinica  ћирилица
03/10/2024 |  19:42 | Autor: SRNA

Mališanima sa Pala omogućeno da uživo prate ATP turnir u Beogradu

Teniski savez Srbije obezbijediće besplatan boravak djeci sa Pala u Beogradu, gdje će pratiti ATP turnir, rekao je Srni predsjednik ovog saveza Goran Đoković.
Tenis - Foto: RTRS
TenisFoto: RTRS

- Vlada veliko interesovanje za odlazak u Beograd, pa planiramo jedan ili dva autobusa. Svi su dobrodošli i biće gosti Teniskog saveza Srbije - rekao je Đoković.

On je naveo da su djeca sa Pala dobrodošla na ATP turnir iz serije 250 kako bi osjetila atmosferu ovog takmičenja i dobila želju da se bave sportom.

Đoković je rekao da je došao danas na Pale na poziv prijatelja njegove porodice direktora Olimpijskog centra "Јahorina" Dejana Ljevnaića, koji je, kako kaže, od ovog centra napravio bred, te podsjetio da se na ovoj planini nalazi i staza Novaka Đokovića.

- Došao sam na Pale da pričam i sa načelnikom opštine o budućoj saradnji. Kao predsЈednik Teniskog saveza Srbije imao sam želju i volju da ovdje napravimo teniski kamp koji će koristiti sportisti i iz Srbije i iz Republike Srpske - rekao je Đoković.

On je izrazio ogromnu zahvalnost na prijemu i nadu da će saradnja u budućnosti biti odlična.

- Pogledali smo par lokacija gdje bi mogla da se napravi hala, gdje bi djeca uzrasta od 12, 14 i 16 godina mogla da treniraju - rekao je Đoković.

Ljevnaić je izrazio veliko zadovoljstvo i zahvalnost na posjeti Đokoviću, koji je, kako kaže, po ko zna koji put pružio podršku i pomoć na različite načine.

On je pojasnio da će djeci koja budu išla na ATP turnir u Beograd biti obezbijeđen smeštaj i hrana, te da će imati mogućnosti da uživo gledaju najveća svjetska imena u tenisu.

- Goran Đoković nam je otovorio vrata u svijet. Svi znamo da je porodica Đoković sa svjetskim imenom - rekao je Ljevnaić.

On je zahvalio Đokoviću u ime mališana, te dodao da se već danas veliki broj djece prijavio za put u Beograd.

- Deca su oduševljena time. To je divan gest - rekao je Ljevnaić.

On je naveo da je Đoković obećao da će se u teniskom kampu na Palama pripremati i članovi teniske reprezentacije Srbije, jer će uslovi biti savršeni.