latinica  ћирилица
04/10/2024 |  11:01 | Autor: SRNA

Za angažovanje timova Oružanih snaga čeka se odobrenje Predsjedništva

Pripadnici Oružanih snaga BiH biće angažovani na području Јablanice i Konjica, kako bi pomogli u nesreći usljed jakog nevremena, čim dobiju odobrenje Predsjedništva BiH, izjavio je Srni načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-major Gojko Knežević.
Oružane snage - Foto: RTRS
Oružane snageFoto: RTRS

On je rekao da su dobili zahtjev za angažovanje inženjerijskih resursa kako bi pomogli u nesreći u kojoj je zatvorena komunikacija Јablanica-Konjic.

- Ekipe su na terenu i obavljaju izviđanje koja inženjerijska sredstva trebaju, a došao je i zahtjev za angažovanje helikoptera da bi se izvršila medicinska evakuacija jednog unesrećenog lica do kojeg su došli na terenu - rekao je general Knežević.

On je napomenuo da je pokrenuta procedura prema Predsjedništvu BiH, s obzirom na to da oni moraju da odobre ovo angažovanje i, nakon odobrenja, sredstva će biti angažovana.

- Biće, prema procjeni onih koji vrše izviđanje na terenu, angažovan određen broj inženjerijskih mašina da bi se riješilo pitanje odbrana od poplava i helikopter za medicinsku evakuaciju, s obzirom na ti da trenutno to uslovi dozvoljavaju - istakao je general Knežević.

On je izrazio nadu da se neće pogoršati vremenske prilike koji bi ograničile angažovanje helikoptera.