latinica  ћирилица
04/10/2024 |  13:43 | Autor: SRNA

Nakon vikenda pretežno sunčano i toplije

U Republici Srpskoj će prva dva dana nakon vikenda biti pretežno sunčano i toplije sa maksimalnom temperaturom vazduha u utorak od 21 do 25, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Јesen - Foto: RTRS
ЈesenFoto: RTRS

Sutra ujutro i prije podne biće oblačno svuda izuzev na jugu i jugoistoku gdje se očekuje više sunčanih perioda tokom čitavog dana. Moguća je i magla, pretežno uz rijeke i po kotlinama. Povremene i nešto slabije kiše će tokom dana biti u svim predjelima. U kasnim večernjim časovima očekuje se novo naoblačenje na jugu koje može usloviti jaču kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha sutra će biti od devet do 13, na jugu do 15, u višim predjelima od šest stepeni, a maksimalna temperatura vazduha od 12 na zapadu do 19 na istoku, na jugu do 21, u višim predjelima na zapadu od 10 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 6. oktobra, tokom jutra očekuje se da će se kiša sa istoka i juga premještati ka sjeveru. Poslije podne se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa sjeverozapada, dok će na jugoistoku biti i dalje moguća prolazna kiša, pretežno po brdsko-planinskim predjelima.

Minimalna temperatura vazduha biće od osam do 11, na jugu do 14, u višim predjelima od tri, a maksimalna temperatura vazduha od 12 na jugoistoku do 19 na krajnjem jugu, u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 7. oktobra, će nakon svježeg jutra preovladavati sunčano i toplije vrijeme uz umjereno naoblačenje u popodnevnim časovima, dok će na istoku biti sunčanije.

Minimalna temperatura vazduha biće od šest do devet, na jugu do 12, u višim predjelima od dva stepena, dok će maksimalna temperatura vazduha biti od 18 na zapadu do 22 na istoku i jugu, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 8. oktobra biće pretežno sunčano i još toplije uz postepeno naoblačenje na zapadu koje će se od jutra širiti ka istoku. U noći na srijedu očekuje se padavinska zona koja će se kretati od zapada ka istoku.

Minimalna temperatura vazduha biće od osam do 12 u višim predjelima od četiri, a maksimalna temperatura vazduha od 21 do 25, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih