latinica  ћирилица
04/10/2024 |  13:50 | Autor: RTRS

PU Banjaluka: U okviru akcije "Zaštitimo djecu u saobraćaju" evidenitrano 1.034 prekršaja

Policijska uprava Banjaluka je u vremenskom periodu od 19. avgusta do 30. septembra relizovala je aktivnosti u okviru akcije "Zaštitimo djecu u saobraćaju" koju Ministarstvo unutrašnjih poslova tradicionalno organizuje povodom početka nove školske godine sa ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda i zaštite djece u saobraćaju.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU Banjaluka - Foto: RTRS
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU BanjalukaFoto: RTRS

U okviru akcije, policijski službenici su tokom mjeseca septembra u 66 osnovnih škola na području Policijske uprave Banjaluka održali edukativna predavnja za 2.862 učenika nižih razreda, kojom prilikom su ih upoznali sa osnovnim pravilima bezbjednog učestovanja pješaka i biciklista u saobraćaju.

Tokom mjeseca septembra na području Policijske uprave Banjaluka evidenitrana su 1.034 prekršaja koja su počinjena u blizini škola, a najviše je evidentirano prekršaja nepropisnog parkiranja u blizini škola i to 541 prekršaj.

Zbog nepropisne brzine kretanja u zonama škola sankcionisano je 411 vozača, dok je 58 vozača sankcionisano zbog počinjenog prekršaja nepropuštanja pješaka. Takođe, u okviru akcije osam biciklista je sankcionisano zbog kretanja po površinama namjenjenim za kretanje pješaka, a evidenitrano je i 16 prekršaja nepropisnog kretanja pješaka.

Na području Policijske uprave Banjaluka tokom trajanja akcije nije evidenitrana saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala djeca na putu od kuće do škole i obratno.

Policijska uprava Banjaluka će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima u cilju zaštite djece u saobraćaju, a apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise i na bezbjedan način učestvuju u saobraćaju.