latinica  ћирилица
04/10/2024 |  16:48 | Autor: SRNA

Vlada Srbije pomoći će opštini Pale

Vlada Srbije pomoći će opštini Pale u realizaciji planiranih projekata, od kojih se posebno ističe izgradnja fiskulturne sale kod Osnovne škole "Pale", dogovoreno je na sastanku narodnog poslanika Damjana Škipine, načelnika ove lokalne zajednice Boška Јugovića sa ministrom Srbije za javna ulaganja Darkom Glišićem.
Opština Pale - Foto: RTRS
Opština PaleFoto: RTRS

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina zahvalio je Glišiću, koji je dao podršku idejama ljudi iz ovog dijela Srpske, programima i radu i što će se uključiti u investicije koje će biti realizovane u narednom periodu na području opštine Pale.

- Dao nam je ministar Glišić podršku ideji Pala kao prijestonice Republike Srpske što je nama od velikog značaja nakon posjeta potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina, ministra bez portfelja u Vladi Srbije Nenada Popovića i ministra za brigu o porodici i demografiji u Vladi Srbije Milice Đurđević Stamenkovski - rekao je Škipina nakon sastanka kojem je prisustvovao i predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina" i generalni direktor "Sarajevo-gasa" Nedeljko Elek.

On je dodao da je ovo samo još jedna u nizu posjeta ministara iz Vlade Srbije i da su im na Palama za to zahvalni.

Škipina je rekao da su učesnici sastanka posjetili i Osnovnu školu "Pale", razgovarali sa direktorom ove ustanove Aleksandrom Rajićem, a sve s ciljem unapređenja rada te obrazovne ustanove i izgradnje nove fiskulturne sale jer je postojeća stara i nedovoljnog kapaciteta.

Јugović je rekao da je današnja posjeta Glišića opštini Pale izuzetno važna i da je razgovarano o konkretnim pitanjima koja se tiču ove lokalne zajednice i saradnje Pala sa Srbijom.

- Moramo posebno voditi računa o perspektivi opštine Pale kada je riječ o turizmu, školstvu i zato smo razgovarali o izgradnji fiskulturne sale u sklopu Osnovne škole `Pale`, ali i drugim projektima koji se tiču infrastrukture i povezanosti Pala i Јahorine - istakao je Јugović.

On je naglasio da Republika Srpska i Srbija imaju neraskidive veze, što je pokazao i Svesrpski sabor, te da će Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić podržati i druge projekte, osim fiskulturne sale.

- Mi smo zagledani u maticu Srbiju i zato je posebno interesantna ova posjeta Glišića jer možemo vidjeti šta od dokumentacije opština Pale može pripremiti kao ponudu da bi je Vlada Srbije mogla analizirati. Ministar Glišić nas je pozvao da dođemo u Beograd sa konkretnim prijedlozima i vidimo šta je dalje činiti - rekao je Јugović.